Omladinska škola fudbala Belin – Lazarević – Nadoveza

Raspored i rezultati utakmica Omladinske škole za tekuću nedelju

os_naslovna_1

Raspored utakmica Omladinske škole

sajt_slika

Omladinska škola u medijima

mediji-3

Omladinska škola Fudbalskog kluba “Partizan” osnovana je krajem 40. godina prošlog veka, tačnije u proleće iste godine. Vec decenijama ta škola je bez premca na ovim prostorima, a u poslednje vreme i među najboljima u Evropi.

Osnivanje Omladinske škole

prvi-juniorski-tim

Na slici je prva generacija juniora Partizana s leva na desno: Radivoje Tomašević – Tomaš, Slobodan  Plazinić – Bane, Jovan Novaković – Kljova, Predrag Mihajlović – Kicman, Božidar Petrović – Božika, Miomir Mihajlović – Mikan, Dragan Stojanović – Bosanac, Dušan Jovanović – Šaran, Aleksandar Simić – Aca i golman Jovan Bošnjak – Krca. Nedostaje  Aleksandar Vlaisavljević – Masa. Snimljeno 5. avgusta 1949. pred izlazak na gradski stadion u Ljubljani. Utakmica sa “Odredom“ II, odigrana je u predigri utakmice Odred – Hajduk iz Splita.

VIJAREĐO – Priča za istoriju sporta

2_vijaredjo

 Partizanov sastav u finalnoj utakmici, sleva na desno: Vorgić, Stamenković, Ruman, Šijaković, Becin, Stepić, Krajišnik, Bogojevac, Tomašević, Plazinić i Džambas.

Vijaredjo_1951

OS PRVA TITULA

Oko četiri stotine talenata od desete do osamnaeste godine, svrstanih prema uzrastu, svakodnevno savladuju azbuku fudbala, a pritom se vodi računa o odrastanju i formiranju, učenju i sportskom duhu. Taj razgranati i skupi posao treba usaglasiti i organizovati na pravi nacin, formirati ne samo fudbalere, već i sportiste i ljude. Za to je potrebno mnogo truda, volje, strpljenja, ljubavi, razumevanja… Ali to je i veliki ulog u budućnost.
Partizan stoji čvrsto uveren da je to jedini pravi put i dug prema sportu svakog velikog kluba.

Šest selekcija naše škole imaju svoja takmičenja i to: omladinci (1999.), stariji kadeti (2000.), mladji kadeti (2001.) i pioniri (2002.) se takmiče na nivou Fudbalskog saveza Srbije, a mladji pioniri (2003.) i petlići (2004.) na nivou Fudbalskog saveza Beograda. Najmladje generacije, dečaci rodjeni 2005.-2009. godine uglavnom treniraju i igraju prijateljske utakmice i razne turnire, ali nemaju zvanična takmičenja.

Iako to nije njihova primarna obaveza, ekipe Omladinske škole Fudbalskog kluba Partizan, do sada su osvajale najveći broj titula prvaka i pobednika u takmičenju za Kup.
Za omladinsku ekipu već godinama ne nastupaju najbolji igrači koji odlaze ili u Teleoptik ili direktno u prvi tim.

U poslednjih osam godina ekipe Omladinske škole našeg kluba su 61 put učestvovale na turnirima širom Evrope i osvojile 16 prvih, 10 drugih i 12 trećih mesta.
Naš klub je organizovao sedam(7)  međunarodnih kadetskih turnira na kojima su učestvovali najpoznatiji evropski klubovi: Real Madrid (5 puta), Bajern, Panatinaikos, Roma, Olimpik-Marsej, Porto, CSKA-Moskva, Barcelona, Fiorentina, PSV, Olimpijakos…
Naši kadeti su četiri (4) puta bili pobednici, a tri puta Real Madrid.

Omladinska škola Partizana daje gro reprezentativca u različitim selekcijama igrača.

U toku je realizacija projekta “Partizan – škola fudbala” u čijem sklopu su zimski i letnji kampovi u Crnoj Gori, Zlatiboru, Kopaoniku, Bledu, Banjaluci…

Foto galerija – Kosta Pjanić

1_1999
2_2000
3_2001
4_2002
5_2003
popovic_2004

Omladinska škola FK Partizan

Predsednik škole Vukotić Momčilo
Direktor škole Radović Miodrag
Skaut Kostić Nedeljko
Sekretar škole Šušnjar Dragan
Trener omladinaca – 1999. Dževad Prekazi
Trener kadeti I – 2000. Bolić Dražen – Žarko Lazetić
Trener kadeti II – 2001. Slađan Šćepović
Trener pioniri I – 2002. Mamić Zoran
Trener pioniri II – 2003. Kraljević Zoran
Petlići – 2004. Popović Zvonko
Predpetlići – 2005. Zavišić Ilija
Predpetlići – 2006. Nešković Nebojša
Predpetlići – 2007. Klinčarski Nikica
Predpetlići – 2008. Kecman Dragan
Predpetlići – 2009. Obradović Dragan
Treneri golmana Predrag Soldatović i Đorđe Pantić
Ekonom na stadionu Stojanović Miodrag
Ekonom na Zemunelu Marinković Saša

 

FK Teleoptik

Sekretar kluba Jeremić Branislav
Trener I tima Milan Ristić
Kadeti Đukanović Nenad
Pioniri Nađ Željko
Petlići Tešović Zoran
Škola fudbala /

 


Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan