SAOPŠTENJE FUDBALSKOG KLUBA PARTIZAN

 

Poštovani ljubitelji fudbala u Srbiji i Evropi,

Utakmica između Fudbalskih klubova Partizan i Totenhem, željno očekivana u našem gradu i protekla u odličnoj igri oba tima i sportskoj atmosferi, uprljana je zlonamernim činom pojedinaca, koji su obezvredili sve napore igrača i kluba da dokažemo da zaslužujemo svoje mesto u fudbalskoj Evropi.

FK Partizan se odlučno ograđuje od transparenta antisemitskog sadržaja, čija je poruka potpuno suprotna opredeljenju i mišljenju ogromne većine građana Srbije i i navijača Partizana. Potpuni je apsurd povezivati klub, koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima.

Oštro osuđujemo počinioce ovog bezumnog čina koji nije samo antisemitski, već predstavlja i akt mržnje prema Partizanu i Srbiji. Verujemo da ovo zlobno delo neće pokvariti naše sportsko prijateljstvo sa FK Totenhem i ljubiteljima fudbala u Velikoj Britaniji. Fudbalski klub Partizan će učiniti sve da se, u saradnji sa nadležnim organima, pronađu i procesuiraju počinioci incidenta i trajno odstrane sa sportskih borilišta.

Izvinjavamo se svima koji su uvređeni i pogođeni sadržajem transparenta i još jednom ističemo da je ta poruka potpuno suprotna istoriji i tradiciji našeg kluba i opredeljenju naših navijača.

 

U Beogradu, 19.09.2014. godine

Fudbalski klub Partizan

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan