Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje

Neftçi – Partizan 1:2 (0:1)

UEFA Liga Evrope – Plej of, revanš meč

Baku, 28.08.2014. stadion Tofiq Bahramov

Početak – 18.00CET

Delegat: Kris Bellon (Belgija)

Sudija: Robert Schorgenhofer

Pomoćnici: Mattias Winsauer i Roland Brandner

Četvrti sudija: Dominik Ouschan (svi Austrija)

Sudijski posmatrač: Mišel Votro (Francuska)

Direktan TV prenos: RTS 1

Gledalaca: 20.000

Strelci: Škuletić 24′. 90+2′ i Vobaj 58′

Žuti kartoni: Nfor 45+1′, Vobaj, Vulićević, Ramos.

Crveni kartoni: Nfor, Škuletić, Ramos, Caue

Neftçi – Partizan 1:2

  Neftçi:  Stamenković – Kaue, Junužade, Kardoso, Denis – Sejidov (od 54. Kanales), Ramos – Abdulajev, Vobaj (od 83. Masimov), Flavinjo (od 54. Bertuči) – Enfor. 
Trener: Bujukaga Hadžijev

  Partizan: Lukač – Vulićević, B. Ilić, Stanković, Petrović – Brašanac, Drinčić, A. Živković, Grbić (od 59. Saša Ilić) – Lazović (od 85. Pantić), Škuletić.
Trener: Marko Nikolić

Kompletan tok meča u live tekstualnom prenosu možete pratiti klikom ovde.

CRNO-BELI MAJSTORI U LIGI EVROPE!

Fudbaleri Partizana, u inat svima i uprkos sebi, uspeli su još jednom da pokažu da su jedini vredni evropskih kuglica, koje će već koliko sutra otvoriti još jednu mogućnost za koju večeras ne postoji ni najmanja garancija da bi mogla biti iskorišćena, makar i u svom najmanjem obimu.
Ali bez obzira na to, ova zemlja imaće zadovoljstvo da bude računata u Evropu, ma kako tu okolnost bude dočekala sa kiselim osmehom i zbunjenim saznanjem da su možda po vestima domaćih medija utakmicu započeli crVEno-beli, ali da su je sasvim izvesno, trijumfom, okončali CRNO-BELI.

Meni, a verujem i mnogima od vas, ovaj meč je trajao, pa barem nekih 140 minuta, ma kako naš cenjeni servis dao sve od sebe da je što kasnije započne i da je naravno što brže i završi, kako bi se neprijatno saznanje što pre potisnulo u zaborav. Nikakve najave, posebne emisije, analiza i razgovora u studiju na odlučujućoj utakmici jedinog nacionalnog predstavnika u evropskim takmičenjima.

Ipak, ovi momci izdržali su sve i tamošnje i ovdašnje marifetluke i napravili sjajan rezultat, plasiravši se u LE bez poraza u kvalifikacijama. Može im se zameriti hiljadu stvari, ali nakon svega, mora im se skinuti kapa i čestiati što su bili jači od svih nedaća.

Kada se podvuče crta, ostaje ono što je jedino važno, a to je šest evropskih utakmica i činjenica da je Partizan još uvek, ni sam više ne znam kako, ali ipak živ.

Koliko će to još potrajati, samo dobri Bog zna.

Kako god bilo, ovaj dan, ma kako bio predviđen da u njega stane samo jedna lažna medijska frcokla, završava se onako kako jedino ima smisla – istinom, koja kaže da je najbolji srpski fudbalski klub ponovo u Evropi.

Ni manje, ni više!

Uživajte braćo i sestre Partizanovci, ipak smo mi privilegovani, jer volimo ono što imamo i imamo one koje volimo!

Žreb za grupnu fazu lige Evrope je sutra u Monaku od 13.00h…Čekamo ga sa radošću…

Foto galerija – Miroslav Todorović

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan