Kragujevac, kao putokaz!

 

Šampion je protutnjao u subotu kroz Kragujevac, naneo domaćinu najveći poraz u istoriji na njegovom terenu i povratio samopuzdanje za naredne mečeve. Sve to, normalno, pod uslovom da se svakom meču priđe na način kako je to rađeno na ’Čika Dači’.

Borbeno, odgovorno, presingom od prve lopte, sa jasno vidljivom trenerskom strategijom i taktikom, zahtevima koji se moraju sprovesti, što će reći – dati što pre gol, otvoriti protivnika i onda ga polako ’daviti kao zmija žabu’  (metaforički rečeno). Takvim pristupom do punog izražaja dolazi i nesumnjivi kvalitet koji poseduje četa Marka Nikolića.

Ovom timu je potrebno da pobeđuje, kako bi na to navikao i sebe i protivnike i takvo stanje učinio prirodnim i uvek izvesnim. Ništa ne uspeva tako dobro kao uspeh. Prošlom utakmicom zamajac pobede izveden je iz ravnotežnog položaja, a današnjom je amplituda značajno povećana, tako da smo mašinu usmerili u pravom smeru.

Bogat i ubedljiv trijumf, lepi golovi i smislena igra su svakako praznik i za oči i za dušu (izmučenu i napaćenu svim i svačim). Sada na delu imamo upravo ono što smo i priželjkivali, da angažovanom igrom, sa dosta trčanja i dobrim presingom obesmislimo igru protivnika, zagospodarimo terenom i omogućimo dovoljno prilika za punjenje mreže.

Ovaj Partizan NIKADA više ne sme dopustiti sebi komociju da prepušta protivniku sredinu terena, što je ranije bila praksa i kada su preko puta bile i najindijanskije moguće ekipe.

Najbolje od svega, pored naravno odlične hemije i silne motivacije i želje, jeste prilična raznovrsnost kojom raspolažemo, što je gotovo nemoguće braniti i što može biti razarajuće za protivnika. Naravno da bi to došlo do izražaja, moraju se rutinski obaviti svi poslovi koji su manje lepi, zanimljivi, pa i vidljivi. Da bi bilo umetničkog dojma, mora ozbiljno da se fizikališe i zadovoljstvo je zagarantovano.

Ako takvu filozofiju praktikujemo, onda će se sve prepreke rušiti kao kule od karata, jer među ‘ovdašnjim fudbalskim velesilama’, nema te koja može da podnese takav pristup.

Andrija Živković posle jučerašnje pobede.

Kad god budemo uspeli da „nogama“ čvrsto stisnemo i davimo protivnika, tada će nam glava biti slobodna da smisli ‘kojom mukom da ga mučimo i kako da ga naposletku i udavimo’.

Pošto najveći rival očigledno ’gazi sve pred sobom’, jedini izlaz crno-belima da odbrane titulu šampiona, jeste serija od 12 uzastopnih pobeda. Znamo da to nije lako ni jednom Bajernu ili Barseloni, ali drugog puta za crno-bele nema.

Stisnite još jače i gazite još više…

Ono što još više daje nadu, što može biti jak vetar u leđa, to je atmosfera među crno-belom populacijom, bolje reći homogenizacija, koja je počela subjektivnim osećajem navijača da je momenat takav, da svi moraju da dišu kao jedan. Dva poslednja meča to jasno pokazuju, nadamo se da će taj trend biti nastavljen, kao juče u Kragujevcu, gde je  izgledalo da je Partizan domaćin, a ne gost.

U najkraćem, potrebno je samo u ’čipove’ ubaciti ono što je na stadionima i širom sveta postala već odomaćena maksima:

– NE DAMO TITULU!

I to bi bilo to…

Šta je izrekao Drinčić posle meča u Kragujevcu.

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan