Pošteno odrađeno puno ‘radno vreme’

Prvi dan po dolasku u hotel ’Sirene’ u Beleku obeležen je radno sa dva treninga – pre i popodne.

Pre podne je, kao i svaki jutarnji, trening počeo u teretani, da bi posle dobrih pola sata ’zagrevanja’ sa kondicionim trenerom Basarićem, ceo pogon prešao na obližnji teren. Tamo je nastavljeno sa tehničko – taktičkim vežbama i uigravanjima sledećih sat i kusur vremena.

Primetno je da igrači polako dobijaju ’damfa’, iako intenzitet treninga nimalo ne pada, ali je dotignut visok nivo spremnosti i sada sve lakše pada igračima. Kada za dva dana krenu utakmice, počeće polako da stiže i ’svežina’, što je i normalno za završnu fazu priprema.

Ceo prepodnevni trening crno-belih sa strane je posmatrao i selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić.

Gavran u kavezu, Toša na ‘patosu’

Pored svih igračkih i trenerskih starova na terenu hotela ’Sirene’, bez imalo pristrasnosti možemo ekonoma Gavrana proglasiti za glavnog šarmera, barem što se tiče nas novinara. Svakog dana ide rafal njegovih kozerija koje razveseljavaju sve prisutne, normalno osim igrača, kojima dok skapavaju na treninzima i nije do smeha. Danas je svojom anticipacijom predosetio na koju će stranu najviše lopti preleteti ogradu terena, pa je tamo i otišao, a to su 3 ograđena teniska terena i odmah je izvalio na svoj račun:

– Konačno Gavran ušao u kavez!

Ceo događaj ovekovečio je i naš fotoreporter Uča Todorović, inače bivši fudbaler, između ostalih i Radničkog sa Novog Beograda. Pošto je bio špic igrač, često dok fotografiše pored terena, voli da pokaže po neku svoju majstoriju iz bogatog repertoara. Elem, danas  je u jednom trenutku zanesen snimanjem naleteo na jednu loptu i probao onako fudbalski iz prve da je vrati u teren, ali pošto je bio u patikama, normalno je da se iskliznuo i tako ’geknuo’ unazad, da je to delovalo spektakularno! Čisto da i on doprinese stvarno odličnoj atmosferi koja vlada u crno-beloj ekspediciji u Beleku.

Popodnevni trening je pored svoje ’specifične težine’ bio veoma interesantan za gledanje, kako prvi kondicioni deo sa svim pripadajućim spravama na zasebnom manjem terenu, tako i onaj drugi deo na ’pravom’ terenu, gde je bilo efektnih uvežbavanja završnice.

Ovo je bio pravi melem za oči i dušu – uživali su igrači dok su vežbali, a i svi mi posmatrači kraj terena.

Kad voliš fudbal, sve je mnogo lepše…

Jedino su ’mučeni’ Gavran i Radence (ekonomi),  jurili sa ’kraja na kraj Beleka ’ u potrazi za loptama, koje su preletale veoma nisku ogradu, pa njima i nije baš bilo do uživanja…

Na popodnevnom treningu imali smo takođe gosta, a to je bio Joca Markoski, vezni igrač Vorskla iz Poltave (Ukrajina), nekadašnji igrač Železnika,  Zete iz Golubovaca i lučanske Mladosti, koji je sa svojim klubom ovde na pripremama. Iskoristio je slobodno popodne da obiđe stare drugare.

[sl-media: http://media.partizan.rs/aktuelnosti/pokrivanje_62.wmv, 360, 328, false]

Foto galerija – Miroslav Todorović

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan