Vratiće nam se…

Vuk Rašović, šef struke crno-belih, pred dva veoma jaka meča ove nedelje, koji iščekuju njegove pulene, osvrnuo se još jednom na izgubljena dva boda protiv Napretka u analizi koju je uradio sa stručnim štabom, a to je juče na sastanku izloženo igračima.

– Potpuno smo svesni da smo propustili veliku priliku da pobegnemo rivalima na sasvim pristojnu razliku i time podignemo sebi još više samopuzdanje posle pobede u Jagodini. No, nije nam se dalo, ispromašivali smo mnogo čistih prilika i to nam se vratilo kao bumerang. Već u prvih 15 minuta mogli smo da ‘zatvorimo meč’, a kada to nismo učinili, utakmica je krenula potpuno drugačijim tokom. Bez obzira na sve, moramo se okrenuti onome što nas očekuje već ove nedelje, jer nemamo vremena za žalopojke.

Sreća, pa ni pratioci Partizana nisu baš u top formi?

– Pa jeste. Nama je to do sada išlo na ruku, jer su rivali nekako pratili naše kikseve i prvi smo na tabeli što je vrlo bitno. Sreća nas je pogledala…Očigledno je da se u srpskom fudbalu razlike prilično smanjuju, a to su od ranije skoro svi priželjkivali. Nekoliko klubova koji su se odlično prestrojili u hodu, podigli su nivo svojih igara i time i cele lige. Pojavili su se ljudi koji ulažu svoj novac i normalno je da žele da njihovi timovi budu kompetentni. To je automatski povuklo i dosta publike, koja se vraća na stadione, posebno u unutrašnjosti, što samo po sebi donosi boljitak za naš fudbal.

Pored loše realizacije, postoji li još nešto u ekipi  što vam donosi nesanicu?

– Pozitivno je to što ovoga puta nismo imali toliko minus faza kao ranije, bilo je ritma, šansi za gol, ali sam se tokom analize najviše osvrnuo na primljeni gol i veliku priliku Kruševljana, koju Mirosavljević nije iskoristio zbog sjajne intervencije Stojkovića. To su dva ozbiljna taktička propusta, koja su nedopustiva za nivo Partizana. Džaba nam  što smo posle imali sve u svojim rukama, jer šteta je učinjena, a nismo postizali golove, koji stvaraju lošu sliku i kod navijača i u javnosti.

Koliko sve to utiče psihološki na ekipu?

– Ne puno,  jer znamo šta hoćemo i šta moramo da uradimo da bismo izvukli najbolje što možemo u predstojeća dva meča. Iskreno verujem u momke koje predvodim i nadam se da će nam se vratiti za onoliko propuštenih prilika. Meč u Nišu će sigurno biti drugačiji, nego onaj odigrani prvenstveni. I Nišlije i mi imamo samo jednu priliku za prolaz u narednu fazu i to daje posebnu draž. Možda je nekome Kup sekundarno takmičenje, međutim nama je bitan svaki trofej.

Hoćete li nešto menjati u sastavu, posebno ako se ima u vidu da je već u subotu‚veliki derbi‘?

– Biće promena i prilike da pojedini fudbaleri sa manjom minutažom pokažu da zaslužuju bolji tretman. To je prilika pojedincima da iskoriste šansu i nametnu se za ulazak u prvih jedanaest.

Imali ste voljom rasporeda priliku da na jednom meču vidite duel oba naredna protivnika?

– Da, zbog toga smo pažljivo ispratili taj meč, ali smo se o svakom od njih informisali i iz prethodnih mečeva. Skauting smo odradili na vreme, pa se nadam da će igrači sve ono što smo videli u analizama primeniti na terenu i popraviti loš utisak posle meča sa Kruševljanima.

Tokom meča sa Napretkom u drugom poluvremenu, čuli su se povici nezadovoljstva i na Vaš račun?

– Razumem njihovo nezadovoljstvo i nikome ne zameram, jer mi je jasno da rezultati sve diktiraju, a i navijači imaju pravo da iznesu svoj stav. Svakako nije prijatno čuti povike, ali smo spremni da iznesemo to breme i već u narednim mečevima začujemo aplauze.

Posle meča niste bili načisto da li ste ostali uskraćeni za penal?

– Nisam bio siguran posle utakmice, jer se sve desilo u deliću sekunde, a sa te udaljenosti, teško je registrovati situaciju. Ipak, pošto sam pogledao snimak, video sam da je bio čist penal. Ko zna, da je dosuđen, možda bi i tada sve otišlo drugim smerom.

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan