Ne vredi plakati, kaže pesma stara…

Prođe još jedno kolo Jelen Super lige Srbije u kome smo bili svedoci onoga o čemu se u poslednje vreme sve glasnije govori – liga je nikad izjednačenija. Neki smatraju da su večiti rivali nikad slabiji, pa zato i ostali rivali počinju lagano da im ’opciguju’ bodove, a ima i onih drugih koji tvrde da su svi ostali klubovi dobrano uznapredovali i svesni svojih nadošlih kvalitetea, nemaju ama baš nikakav strah od velikana kao ranijih godina.

Kako god, činjenica je da ove godine gledamo najuzbudljivije prvenstvo u poslednjih 2o godina…Kao i uvek, ’dobro obaveštena čaršija’ bruji o raznim teorijama zavere, koje kada prođe neko kolo kompletno padnu u vodu, ali se nastavlja sa ’puštanjem buva i  glasina’, jer Bože moj, sve se zna…I moja malenkost je pala u neke od tih zamki, nažalost, a juče su Napredak i Radnički iz Niša pokazali da su to samo bajke za dokone i one koji ne znaju šta će sa sobom.

Elem, Nišlije i Čarapani otkinuše po još 2 boda večitima, iako su svi ’znali’ da će Partizan i Zvezda lagano proći ove mečeve, kao pripremu za 145. derbi, koji treba da da odgovor na mnoga pitanja. Dobrano ranjeni i jedni i drugi prethodno će odigrati u sredu i kup mečeve 1/8 finala, a onda kreće priča o derbiju.

Što se tiče crno-belih, pravi je greh ne konstatovati da je Šampionu juče sreća totalno okrenula leđa. Iako nisu nešto briljirali, tokom svih 90 minuta su stvarali šanse koje je mnogo teže promašiti nego pogoditi, pritom pogodili 3 prečke i stative i na kraju još treba da slave što je Luka prelepim golom u 88’ doneo i taj jedan bod. Što bi se reklo, bolje da se dopiše bod, nego da list bude prazan…Iako ne treba tražiti opravdanje za izubljena dva boda, jedna konstatacija mora da se navede – nije sviran klasičan penal za crno-bele. Šta bi bilo kad bi bilo, to je pitanje, ali da su crno-beli izjednačili u tom 53’ minutu, pitanje je kakav bi ishod bio do kraja. No, za prosutim mlekom ne vredi plakati, treba gledati unapred.

Taman se posle pobede u Jagodini podigla atmosfera među igračima i strukom, a već danas, primetno je bilo na jutrošnjem treningu, kao na parastosu. Čak ni kiks komšija i zadržana bodovna razlika pred derbi nije donela osmehe na lica prvotimaca. Jedini koji je imao volje da novinarima kaže koju reč i to ’kroz zube’, bio je junak (po ko zna koji put) sinoćnjeg meča – Vladimir Stojković.

Stojke smatra da nije nikakva tragedija što su dva boda otišla u nepovrat i da se treba ekspresno prebaciti na ono što dolazi narednih dana.

[sl-media: http://media.partizan.rs/aktuelnosti/stojkovic_2710.wmv, 512, 328, false]

Pošto je  trener Vuk Rašović gripozan i danas nije izlazio na teren, novinari su pronašli u liku sportskog direktora Alberta Nađa ’žrtvu’ za brifovanje.

Poslušajte razgovor novinara sa sportskim direktorom Partizana.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Pored trenera crno-belih, trening oporavka propustili su Obradović i Ilić, koji su umesto oporavka na terenu, to odradili masažom u ambulanti. Svi ostali su trenirali, a u trenažni proces se vratio Andrija Živković. Sutra i u utorak će odraditi još po jedan trening,  a onda pravac – Niš.

[sl-media: http://media.partizan.rs/aktuelnosti/trening_2710.wmv, 512, 328, false]
Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan