Intervju sa sportskim direktorom FK Partizan Albertom Nađom

Poslednjih dana u medijima aktuelno je pitanje koje se odnosi na potpisivanje profesionalnog ugovora sa igračem Danilom Pantićem. Da li Vi možete da nam pojasnite trenutnu situaciju i status ovog igrača?

– Kao što je svima poznato naša omladinska škola ima  puno mladih i talentovanih igrača  koji u jednom periodu svojim radom, zalaganjem na terenu i talentom, zadobiju naše poverenje, a samim tim  mogućnost da se priključe prvom timu FK Partizan, a potom i potpišu profesionalni ugovor. Tako su i momci iz generacije  igrača 1996. godišta (Andrija Živković, Danilo Pantić,Nemanja Radonjić) dostigli tu razvojnu fazu još krajem prethodne godine. Direktor naše omladinske škole, Momčilo Vukotić, i njegovi saradnici su u decembru 2012. godine predložili da se ovi momci, kao najtalentovaniji iz generacije, priključe treninzima prvog tima.

Tokom leta potpisan je profesionalni ugovor sa igračem Andrijom Živkovićem. Andrija je  priključen prvom timu  gde smo njegov raskošni talenat, trud, rad i pre svega rezultate svi mogli da zapazimo vrlo brzo.

Mladi igrači iz te generacije (Lukić, Bogosavac i Stevanović), takođe su u toku leta potpisali profesionalne ugovore, trenutno nastupaju za FK „Teleoptik“ i svi u klubu pratimo i unapređujemo njihov rad i razvojni put.

Zašto Danilo Pantić nije krenuo njihovim putem?

– Sa igračem Danilom Pantićem i njegovim roditeljima obavili smo razgovor, ponudjen mu je profesionalni ugovor, ali je ponuda odbijena, sa obrazloženjem da igrač još uvek nije sazreo za prvi tim našeg kluba. Zajedničko mišljenje i procena stručnog rukovodstva FK Partizan (sportski direktor, direktor omladinske škole, trener prvog tima) jeste da je igrač u potpunosti spreman za konkurenciju za najboljih jedanaest i, naravno, za zaključenje profesionalnog ugovora.

Naglašavam da nikakvih ucenjivanja i pritisaka nije bilo ni sa jedne strane, niti bismo takav metod dopustili.

Na našu žalost, zbog odbijanja da se zaključi profesionalni ugovor, igrač neće biti u konkurenciji za prvi tim, što će se svakako negativno odraziti na njegov dalji razvojni put. FK Partizan ima svoja pravila i principe rada i očekujemo da ih svi koji nose grb Partizana poštuju.

Da li očekujete razrešenje situacije u skorijoj budućnosti?

– Duboko verujemo da će se situacija promeniti i da će Danilo Pantić uskoro potpisati profesionalni  ugovor. Ukoliko igrač i roditelji imaju životne planove koji nisu vezani za naš klub, očekujemo da ćemo na vreme biti obavešteni o tome.

FK Partizan ima veliku želju da Danilo Pantić sa Andrijom Živkovićem i ostalim mladim talentovanim igračima u budućnosti nastavi dominaciju našeg kluba. – rekao je sportski direktor FK Partizan, gospodin Albert Nađ.

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan