Jedno moje čudesno putovanje

Ispričaću vam o jednom čudesnom putovanju, koje vam se možda neće učiniti takvim.
Treniram fudbal i vatreni sam navijač Partizana. Najavljen je izlet sa mojim klubom na stadiona Partizana u Beograd. Mojoj sreći nema kraja. Jutro je maglovito, amene Sunce polako obasjava uduši. Krećemo…
Prelazimo planinu Jelicu, a Sunce izgrejava kao da vidi moju dušu. Sa drugovima pričam, zamišljam kako izgleda taj stadion, ali teško da mogu da ga zamislim. Pravimo pauzu za doručak, a meni se žuri. Posle pola sata odmora, krećemo dalje na put. neki drugovi su zvezdaši, pa me zadirkuju, ali ja tome ne pridajem važnost. Konačno stižemo u Beograd.
Grad prepun solitera, gužva na sve strane. Semafori smenjuju boje i čim stignemo do njih, oni pokažu crveno. Razmišljam u sebi koliko ih još ima u ovom gradu. I konačno čujemglas trenera: “Stigli smo, polako izlazite!” Ispred nas velika kapija. Otvara se, a iza, gle čuda. Veliki stadion u crno-beloj boji, a trava zelena, tek ošišana. Krećemo u obilazak. Jednog trenutka nalazimo se Partizanovom muzeju. Trofeji na sve strane, sve sija. Sunc eprobija kroz staklenu vitrinu, obasjava sve trofeje, a ja sebe zamišljam u dresu crno-belih kao dižem trofej.
I dok budan sanjam, čujem glas trenera: “Marijane, hoćeš li ti sa nama ili ostaješ?”
Vraćam se u stvarnost, izlazim na kapiju i ulazim u autobus. U duši ostaje radost. Naslanjam se na sedište autobusa i polako tonem u san. U mislima ostaje jedno čudesno putobanje i jedna velika želja, da i sam jednoga dana budem deo FK Partizan.
Autor: Marijan Milinković

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan