Fofana predstavljen medijima

Beko Ismael Fofana (8. septembar 1988. Abiđan, Obala Slonovače, 184 cm) dosadašnji centarfor Širaka iz Đumrija, potpisao je danas ugovor na 4 godine sa Partizanom. Tokom jutra je prošao sve lekarske testove na VMA, a potom je usledila i zvanična promocija pred medijima.

Novi špic crno-belih dobio je dres sa brojem 10.

Karijeru je počeo u svojoj Obali Slonovače, da bi ga 2007. primetili skauti Čarltona i  potpisali sa njim ugovor, ali nije mogao da igra za Engleze, jer nije imao radnu dozvolu. Zato ga je klub iz Londona slao na pozajmice u norveški Frederikštad, nižerazredne francuske ekipe Šerbu i Sent Lo Manš, da bi se 2010. vratio u domovinu i obukao dres Seve sportsa.

Za Širak je Fofana odigrao 31 prvenstvenu utakmicu u Prvoj ligi Jermenije, postigao je 15 golova, a minulu sezonu proveo je na pozajmici u iranskom Zob Ahanu. Dobrim partijama u mečevima Partizana i Širaka otvorio je sebi vrata crno-belih.

Na predstavljanju u pres sali FK Partizan, o novoj akviziciji crno-belih govorio je sportski direktor Albert Nađ, koji je izneo okolnosti koje su motivisale crno-bele da ga dovedu u svoje redove.

Mora se reći da je od promocije Fofane ostalo samo P, pošto je većina kolega krenula sa pitanjanima usmerenim ka Albertu Nađu vezano za sinoćnji meč sa Ludogorecom i konferencija je do kraja protekla u tom tonu. Pred kraj ‘presice’, Fofana je ispozirao sa dresom i šalom fotoreporterima i kamermanima, a potom je sportski direktor ponovo uzeo reč i saopštio prisutnim novinarima da je Ivan Ivanov dobio dozvolu kluba da ode na pregovore u Bazel sa istoimenim klubom u vezi njegovog eventualnog transfera.

Pogledajte u video zapisu kompletan izveštaj sa današnje pres konferencije.

Install Microsoft Silverlight

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan