„Definicija“ dresa u LŠ 2013/14

 

 

 

BOJE DRESOVA:

– Ponedeljak 29.07.2013. je krajnji rok do kada ekipe koje nastupaju u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2013/14 moraju da prijave svoju opremu (boju i izgled dresova, šortseva i štucni) za plej of, odnosno za grupni deo takmičenja.

– Svaki deo opreme (dres / šorts / štucne) sme da ima najviše 4 boje. (Naš klub će ove sezone prijaviti crno-belu, belu i crnu boju dresa.) 

 KLUPSKI GRB NA DRESU:

– Grb se nalazi u visini grudi, a njegova veličina sme da iznosi maksimalno 100 cm². (Na šortsu i na štucnama klupski grb ne sme biti veći od 50 cm².)

BROJ I PREZIME NA DRESU:

– Počev od grupne faze LŠ, svi prijavljeni igrači moraju da imaju „fiksne“ brojeve (od „1“ do „99“) koje ne mogu menjati u toku sezone.

– Istovremeno, jedan broj tokom jedne sezone može nositi samo jedan igrač.

– Ukoliko klub nekom svom igraču dodeljuje broj „1“ – taj igrač mora biti golman.

– Visina broja na poleđini dresa mora da bude u rasponu od 25cm do 35cm, a debljina ispisa sme da varira od 2cm do 5cm.

– Počev od plej ofa, na poleđini dresova moraju biti ispisana prezimena igrača. Ona mogu biti ispisana na dresovima i u ranijoj fazi kvalifikacija, pre plej ofa, ali to nije obaveza klubova.

– Visina ispisa prezimena igrača sme maksimalno da iznosi 7,5cm.

SPONZOR NA DRESU:

– Klubovi smeju da imaju samo jednog „prilepljenog“ sponzora na dresu (na njegovoj prednjoj strani).

– Ime sponzora sme da zauzme površinu od maksimalno 200 cm² na prednjoj strani dresa.

– Klubovi koji igraju kvalifikacije (uključujući i plej of) smeju tokom jedne sezone najviše dva puta da promene sponzora na dresu, tj. da imaju ukupno maksimalno 3 sponzora.

– Klubovi koji takmičenje započinju tek u grupnoj fazi takmičenja, smeju u jednoj sezoni samo jedanput da promene sponzora, tj. da imaju maksimalno 2 sponzora.

– Ukoliko jedan klub takmičenje započne bez sponzora na dresu, pa nakon toga „prilepi“ sponzora na svoj dres – to se ne računa kao promena sponzora, već kao prvi prijavljeni sponzor.

– Promena reklamne poruke na dresu se „računa“ kao promena sponzora, čak i ako je u pitanju identičan sponzor.

– Ukoliko gostujući klub ne može na svom dresu da ima „prilepljenog“ sponzora zato što u zemlji u kojoj gostuje tamošnjim zakonima nije dozvoljeno reklamiranje takvog sponzora, odnosno branše kojoj taj sponzor pripada, klub može da se obrati UEFA-i sa molbom da na dres „prilepi“ reklamu nekog od UEFA-programa, odnosno reklamu neke od humanitarnih organizacija. Uz takvu reklamu, klub onda može da „prilepi“ i reklamu nekog proizvoda svog sponzora, ali samo ukoliko se to ne kosi sa nacionalnim zakonima zemlje u kojoj taj klub gostuje, odnosno ukoliko UEFA to odobri. Odgovarajuči zahtev klub mora da uputi UEFA-i najkasnije 7 dana pre odigravanja utakmice.

UEFA-AMBLEMI NA DRESU:

– Počev od plej ofa za LŠ, na desnom rukavu dresa mora da bude zašiven amblem LŠ. UEFA je ta koja određuje količinu amblema koja je potrebna klubovima i koja im se dostavlja za celu sezonu. Ovaj amblem ne sme da se nalazi na dresovima u ranijoj fazi kvalifikacija (pre plej ofa), kao ni u drugim takmičenjima osim u LŠ.

– Osvajač LŠ iz prethodne sezone mora na desnom rukavu svog dresa, umesto prethodno pomenutog amblema LŠ, da ima zašiven amblem osvajača LŠ. UEFA je ta koja određuje količinu amblema koja je potrebna osvajaču LŠ iz prethodne sezone i koja mu se dostavlja za celu sezonu. Ovaj amblem ne sme da se nalazi na dresovima u drugim takmičenjima osim u LŠ.

– Počev od plej ofa za LŠ, na levom rukavu dresa mora da bude zašiven amblem „UEFA respect“. UEFA je ta koja određuje količinu ovih amblema koja je potrebna klubovima i koja im se dostavlja za celu sezonu.

– Klubovi koji su LŠ osvajali ili tri puta zaredom, ili ukupno najmanje 5 puta, smeju na levom rukavu svog dresa (iznad amblema „UEFA respect“) da prišiju amblem višestrukog osvajača LŠ. UEFA je ta koja dostavlja dotičnom klubu odgovarajuće količine ovih amblema.

Službena lica za meč Ludogorec – Partizan

Competition: UEFA Champions League 2013/2014
Round: Third qualifying round
Date: 31/07/2013 19:30
Match: PFC Ludogorets Razgrad (BUL) – FK Partizan (SRB)
Kick-off: 19:30 CET
Stadium: Ludogorets Arena
Venue: Razgrad ( Bulgaria )
UEFA Match Delegate: Jean-François CRUCKE (BEL)
Referee Observer: Kaj ØSTERGAARD (DEN)
Referee: Michael KOUKOULAKIS (GRE)
Assistant 1: Dimitrios SARAIDARIS (GRE)
Assistant 2: Christos BALTAS (GRE)
4th Official: Anastasios SIDIROPOULOS (GRE)
Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan