Spremni kao zapete puške

Dva momka iz Teleoptika, koje je Vuk Rašović trenirao dok je vodio ‘optičare’, prekomandovana su pred početak priprema u najbolji sastav crno-belih, kako bi odradili pripreme i pokušali da se izbore za status prvotimca. Nemanja Petrović i Saša Ivković pokušaće da opravdaju poverenje i sebe preporuče bivšem i sadašnjem treneru, kako bi i posle ovih priprema ostali deo takmičarskog pogona.

Nemanja Petrović (1992. Valjevo) je ‘dete Partizana’, iako je u Partizan stigao iz valjevskog Krušika 2008. godine, kao talentovani veznjak. Bio je u generaciji koju je trenirao Slađan Šćepović sa Aškovskim, Brašancem, Jojićem, koji su sada u prvom timu Partizana, a njega je posle omladinskog staža put odveo na kaljenje u Teleoptik. Tu ga je preuzeo Vuk Rašović, pružio mu šansu i procenio da je njegovo mesto na poziciji levog beka, što Nemanji nije ni najmanje zasmetalo. Naprotiv, odigrao je celo prvenstvo na toj poziciji i opravdao poverenje.

Za Petrovića stručnjaci kažu da ima dobru tehniku, da je hitar, može da umakne, ”ponovi” se, uputi kvalitetan pas, opasno šutne…Najveća ‘mana’ mu je što je van terena prilično skroman i nenametljiv, ali ga to ne sputava da se na terenu bori za mesto pod suncem.

– Igranje u Teleoptiku smatram kao ogromno iskustvo. Borba za opstanak me je ojačala i naterala da mnogo sazrim za minulih godinu dana. Moja velika želja je da se izborim za profesionalni ugovor u Partizanu i zauzmem mesto kraj leve aut linije. Na mestu na kome sada igram najvažniji su defanzivni zadaci odnosno čuvanje prilaza našem golu, a napred, ako se ukaže prilika da se pojavim po nekoliko puta, kao što recimo to radi Ešli Kol ili Đordi Alba.

Saša Ivković (1993.Vukovar) je u Humsku stigao u leto 2011. iz Čelareva, gde je nastupao za tamošnji ČSK. Stigao je kao omladinski reprezentativac i po planu i dogovoru sa sportskim sektorom Partizana, odmah je prosleđen na kaljenje u Teleoptik, pošto je na njegovom mestu zadnjeg veznog bila izuzetno jaka konkurencija. Prve sezone je odlično odigrao na svom mestu, kada se Teleoptik visoko držao na tabeli, a minule sezone je trener Rašović i njega prekvalifikovaoo na mesto štopera, jer je Ostojić pod hitno prešao u Partizan.

– Celu prošlu sezonu sam odigrao na tom mestu. To što sam ranije bio zadnji vezni, mnogo mi pomaže prilikom iznošenja lopte. Konkurencija među štoperima je izuzetno jaka, ali pokušaću da se prikažem u lepom svetlu. Ostojić i Stanković su dobri igrači, voleo bih da ostane i Ivanov, jer je to pre svega dobro za klub. Iako sam dešnjak, nije mi strano da igram i levog štopera. Nemam pritisak što sam ponovo među prvotimcima, jer odlično poznajem metode rada Rašovića. Svestan sam da mi je ovo velika šansa i trudiću se da je iskoristim.

Ivkovića krase dobra skok i poziciona igra, odličan pas, čvrstina u duelima, smisao za građenje akcija, a želeo bi da se ugleda na Nemanju Vidića. ‘Mana’ slična kao i kod Petrovića – preterana skromnost.

– Teleoptik je idealan klub za mlade igrače i meni je igranje u njemu mnogo koristilo, a sada bih želeo da sebi pokažem da sam sposoban da igram i u Partizanu.

Obojica znaju da njihovo vreme tek dolazi. To što ih je Vuk Rašović trenirao i upoznao u Teleoptiku, smatraju samo kao povoljnu okolnost, jer ne moraju da kreću od nule, ali su svesni da je pred njima mukotrpan put do mesta prvotimca u Partizanu. Ovog trenutka su pozvani samo za ovaj prvi deo priprema, a za dalje, čekaju i nadaju se…

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan