Krenuo omladinski kamp na SC Partizan – Teleoptik

Fudbalski klub Partizan je još 2008. godine počeo sa organizacijom fudbalskih kampova za najmlađe. Partizanova škola fudbala je među najuspešnijima u Evropi i po ostvarenim rezultatima, a po broju kvalitetnih fudbalera iz omladinske škole,  možda i najuspešnija. Osnovna ideja je da znanje i iskustvo u radu sa mladima na ovaj način učinimo dostupnim deci  koja ozbiljnije žele da se bave fudbalom. Cilj nam je da pored šire selekcije polaznika kampa, kao društveno odgovorna sredina, sociološkim i pedagoškim sredstvima utičemo na svest najmlađih i uvedemo ih u svet sporta.

U proteklim godinama kampovi su dali izuzetne rezultate, kako na selekciji igrača tako i na širenju pozitivne svesti kod svakog polaznika, tako da nema sumnje da će Fudbalski klub Partizan uložiti još veće napore i sredstva u dalji razvoj projekta.

Ovoga leta smo rešili da dosadašnje iskustvo koje smo sticali prethodnih godina, organizacijom kampova po regionu i šire, nadogradimo. Prvi smo klub iz regiona koji je počeo sa ovom praksom tada, a tu tradiciju pomeranja granica nastavljamo i danas. Do sada smo bili na Kopaoniku, Zlatiboru, Jahorini, Herceg Novom, Melburnu, a od ovoga leta kamp ćemo organizovati u Beogradu na terenima SC Partizan – Teloptik. Svi usovi za rad su tu, na kraju krajeva, odatle su i ponikli igrači kao što su Jovetić, Nastasić, Marković, Mitrović, Ljajić…

Juče, u nedelju 16. juna 2013.godine, okupljanje dece je zakazano za 8 časova i 30 minuta, ali neočekivano već u 8 i 20 minuta, sva deca sa roditeljima su već bila prijavljena na pultu za prijave i preuzeli su svoje velike torbe sa puno opreme, koje im je poklonio naš tehnički sponzor Adidas. Nakon toga deca su upućena u svlačionice na presvlačenje i treneri su im objasnili kako će se odvijati njihovih narednih sedam radnih dana. Deca su bila podeljena u dve grupe i jučerasni dan je iskorišćen za preglede, kako doktora tako i na terenu stručnjaka za vežbe brzine, skočnosti… Nakon završenih pregleda, deci su u 15h  podeljeni lanč paketi.

[sl-media: http://media.partizan.rs/aktuelnosti/vukotic_kamp.wmv, 512, 328, false]

U ponedeljak 17.juna deca su već u 9 h završila presvlačenje i okupila se u sali, gde su im se obratili: direktor omladinske skole Momčilo Moca Vukotić, sportski direktor Albert Nadj i direktor marketinga Snežana Filipović. Nakon toga deca podeljena u grupe i godištima su krenula sa svojim trenerima na terene i tako započeli svoju radnu fudbalsku nedelju.

[sl-media: http://media.partizan.rs/aktuelnosti/nadj_kamp.wmv, 512, 328, false]

Pored trenera Milana Ristića, Nebojše Neškovića, Zorana Kraljevića, Miroslava Čermelja, Sladjana Šćepovića, Dražena Bolića i trenera golmana Jušića, deca će raditi pod budnim okom kompletne skauting službe omladnske škole Partizana, predvođene legendom kluba Momčilom Vukotiće. Takođe, trenige će pratiti i stučni štab prvog tima. Svi oni će biti aktivno uključeni u rad i u pravljenje programa rada, a svojim savetima će doprineti da polaznici nadograde svoje znanje i steknu novo. Deca imaju dva treninga dnevno, a izmedju treninga dnevni boravak na sportskom centru Partizan-Teleoptik sa animatorom, koji ce osmišljavati njihovo slobodno vreme.

Prva smena, koja je počela juče okuplja sedamdeset dečaka, a veliki broj njih su bili učesnici našeg kampa prethodnih godina. Naredna grupa koja počinje sa radom 23.juna, broji isto toliko prijavljenih, ali se deca prijavljuju i dalje. U sredu 19.juna dečacima će biti organizovana poseta stadiona i trofejne sale u Humskoj 1.

[sl-media: http://media.partizan.rs/aktuelnosti/partizan_kamp_1706.wmv, 512, 328, false] [sl-media: http://media.partizan.rs/aktuelnosti/kamp_jef.wmv, 512, 328, false] [sl-media: http://media.partizan.rs/aktuelnosti/kamp_video.wmv, 512, 328, false]

Foto galerija – Kosta Pjanić

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan