Nadolaze ‘mladi lavovi’

Omladinska škola Partizana nadaleko je poznata po ‘stvaranju i liferovanju’ igrača, a za to je pre par godina stiglo i zvanično priznanje od UEFA, kada je Partizanova škola fudbala proglašena drugom u Evropi, odmah iza Ajaksove.

Taj proces stvaranja igrača traje još iz doba čika Conje Matekala, kada je cela jedna generacija prekomandovana u prvi tim i kasnije harala Jugoslavijom i Evropom pod nazivom – ‘Partizanove bebe’.

Najnoviji ‘paket’ iz škole upućen prvom timu stigao je iz generacije ’96,  koju trenira Ilija Zavišić, Partizanov proslavljeni internacionalac.

Minulog četvrtka, generacija kadeta pod komandnom palicom Zavišića, pobedila je u poslednjoj utakmici kadetske lige Srbije Radnički 1923 sa 4:0, osvojila titulu prvaka i već sutradan petorica igrača iz te generacije prekomandovana su u I tim i otputovala na Zlatiborske pripreme.

Danilo Dača Pantić i Andrija Živković su još zimus osetili čari treniranja i igranja sa prvotimcima, pošto su putovali na pripreme u Antaliju, a Saša Lukić, Miroslav Bogosavac i Miladin Stevanović su to priznanje zaslužili ovog leta. Sa njima je ‘avanzovao’ i Milan Jokić, iz generacije ’95, a iz Teleoptika su na pripreme pošli Saša Ivković i Nemanja Petrović.

Pošto šira navijačka populacija nije mnogo upoznata sa njihovim igračkim vrednostima, upriličili smo druženje sa njima na opušten način, kako bi vam se svako od njih predstavio, dok ćemo razgovor sa Petrovićem i Ivkovićem obaviti vrlo brzo.

Install Microsoft Silverlight

Pantić Danilo, rođen je 26.10.1996. u Rumi, gde je počeo da ‘pika fucu’ u tamošnjem Jedinstvu. U Partizan stiže u novembru 2007. godine. Dača je već debitovao za prvi tim u prvenstvom meču i to u poslednjem kolu protiv Spartak ZV.

Andrija Živković je rođen 11.7.1996. u Nišu, a među crno-bele dolazi u septembru 2009. iz niškog kluba Nacional. I Andrija je zabeležio debi u prvenstvu i to na meču sa novim Pazarom ovog proleća.

Saša Lukić je rođen 13.8.1996. u Šapcu, a prelazi u Partizan u avgustu 2009. iz kluba Savacijum. Nije još odigrao nijedan meč za prvi tim.

Stevanović Miladin je rođen 11.2.1996. u Bijeljini, da bi u tabor crno-belih bio doveden u avgustu 2008. kada je i po prvi put registrovan.

Bogosavac Miroslav je rođen 14.10.1996.  u Sremskoj Mitrovici, gde je nastupao za tamošnji Sirmium. U Partizan prelazi avgusta 2008. godine.

Jokić Milan, rođen je 21.3.1995. u Aranđelovcu, gde je igrao za poznatu Šumadiju, koja je u staroj zemlji bila klub visokog renomea. Prešao je u Partizan avgusta 2006.

Osim Bogosavca, svi su i članovi reprezentativnih selekcija.

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan