Desetka Moci Vukotiću


Tačno u podne u maloj sali Doma sindikata, obavljena je promocija knjige o jednom od najvećih asova crno-bele porodice – Momčilu Moci Vukotiću. Naslov knjige je MOCA, a autor je novinar i publicista Jovo Vuković. Predgovor je napisao naš čuveni dramski pisac i akademik, inače Mocin veliki prijatelj, Dušan Kovačević.

Promociji je prisustvovao veliki broj gostiju iz sveta fudbala, sporta, Partizana, glumišta, poštovalaca legende Partizana i jugoslovenskog fudbala, kao i članova porodice.

Pored mnogobrojnih asova Partizana, stigli su i gosti iz tabora večitog rivala – predsednik kluba Dragan Džajić, Jovan Aćimović i Stanislav Karasi.

Goste su zajedno sa Vukotićem, pozdravili – direktor Doma sindikata Agatonović Dragiša, autor knjige Jovo Vuković, akademik Dušan Kovačević, Ratomir Babić, a izvode iz knjige izgovorio je poznati dramski umetnik Sergej Trifunović.

Na kraju promocije, biranim rečima, detalje iz svoje karijere izneo je poprilično uzbuđen sam Moca uz ovacije pune sale Doma sindikata.

Vredi pomenuti, da je Vukotić na kraju svoje besede otkrio tajnu, da je poslednjih godina počeo da se bavi i slikarstvom, pa je obavestio prisutne goste, da je zahvaljujući slikaru Nebojši Đuranoviću skupio hrabrost da izloži svoja platna u holu Doma sindikata, i pozvao ih da uz koktel pogledaju i njegove ’rane radove’.

Najbolju opis cele karijere Moce Vukotića, dao je u predgovoru knjige, Dušan Kovačević:

– Za sve što je učinio za Partizan i fudbalski sport uopšte, zaslužio je ocenu koju je na dresu nosio tolike godine – desetku.

Ja bih dodao – čistu desetku!

Poslušajte kako je protekla današnja promocija u audio zapisu.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Video zapis sa promocije – SPORTNETWORK

[sl-media: http://media.partizan.rs/aktuelnosti/moca_245.wmv, 512, 328, false] [sl-media: http://media.partizan.rs/aktuelnosti/moca_245_1.wmv, 512, 328, false]

Foto galerija – Miroslav Todorović

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan