Remek delo kadeta i Andrije Živkovića

Ne kažu džabe Englezi da je korner – pola gola.

Kako tvrdi visoko ugledni engleski “Dejli mejl”, najbolje izveden korner u istoriji fudbala je onaj u kojem je mladi Andrija Živković pogodio mrežu Moldavije! Bilo je to u 32. minutu utakmice U-17 selekcija Srbije i Moldavije, odigrane 27. septembra 2012. u Inđiji, u okviru kvalifikacija za odlazak na kadetski Evropski šampionat u Slovačkoj.
Podsećamo, “orlići” su tom prilikom savladali vršnjake iz Moldavije sa 4:0, a briljantna akcija u kojoj posle udarca iz ugla čak tri naša igrača propuštaju loptu kroz noge da bi je, konačno, “partizanovac” Živković sjajnim udarcem poslao u mrežu – zadivila je čitavu fudbalsku planetu. Najviše, naravno, zahvaljujući trenutku inspiracije i majstorstvu naših kadeta, ali i snimatelju Agencije Sportnetwork Ivanu Vojinoviću, koji je sačuvao ovo remek-delo od zaborava.
Vrlo brzo po završetku utakmice snimak ove biser akcije “zavrteo” se na sajtovima FSS i Sportnetworka, potom na našim televizijama, da bi ga onda preuzeli AP i mnoge velike evropske TV kuće. Ovaj snimak je, naravno, bio senzacija i na internetu.
Najzad, priznanje odaje i “Dejli mejl”, koji majstorstvo srpskih kadeta stavlja ispred nekih golova skupo plaćenih asova Premijer lige. Sve to vraća veru u srpski fudbal.

Preuzeto sa: SPORTNETWORKA

Pogledajte gol Andrije Živkovića.

 


Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan