Nedelja – dan za predah pred iskušenjima koja slede

Po prvi put od dolaska u Sloveniju, ekipa je danas dobila slobodan dan, nakon odigrane utakmice u Novoj Gorici.

Igrači su ga iskoristili na različite načine. Neko je ostao u hotelu i ‘spas’ potražio u odmoru i relaksaciji, dosta njih je otišlo na izlet u obližnju Italiju, neki su obilato iskoristili sunčan dan da prošetaju pored obale mora, a četvorica su ipak odradila trening u teretani – Lazevski i Miljković (bili su gripozni prethodna dva dana i ležali u krevetu), Marković Lazar (terapijski trening) i Ostojić (od sutra je u takmičarskom pogonu).

Posle ručka, velika grupa igrača i članova stručnog štaba klupskim autobusom se odvezla u 50 kilometara udaljenu Palmanovu i tamošnji šoping mol, gde se uz razgledanje mogao obaviti i jeftin šoping, pošto je u Italiji trenutno na snazi rasprodaja sa cenama koje su snižene čak i za 70%.

Nekoliko članova stručnog štaba se otisnulo do Venecije da uživa u čarima prestonice nekadašnje Mletačke republike.

U večernjim satima kada se takmičarski pogon kompletirao u ‘Grand hotelu Metropol’, u goste nam je stigao i generalni konzul Srbije u Trstu, gospodin Momčilo Milović sa dva bliska saradnika. U prijatnom ćaskanju sa potredsednikom kluba Miletom Jovičićem i Vladimirom Vermezovićem, proveo je dobra 2 sata, uz uručen poziv kompletnoj ekspediciji Partizana da u naredna dva dana bude gost konzula na ručku u konzulatu, koji se nalazi u predivnoj zgradi iz 1905. godine.

Takođe, gospodin Milović je napomenuo da će doći u utorak da posmatra utakmicu sa Koprom.

Hronološki gledano, odmah po odlasku našeg konzula, došlo je vreme za posmatranje košarkaškog derbija u Pioniru, a ‘video bim’ u vidu lap topa je bio instaliran u velikom holu hotela, gde su se ‘načičkali’ mnogi iz ekpedicije da posmatraju i navijaju. Bilo je toliko bučno da su ostali gosti hotela koji su se tu zatekli vrlo brzo ‘pobegli’ uz čuđenje i nevericu, jer nisu mogli da veruju šta se to tako dramatično dešava. Igrači su, pak, svi bili na spratu u hodniku i zajednički posmatrali utakmicu napravivši  atmosferu kao na Jugu.

Na kraju, tuga zbog poraza, ali i obećanje fudbalera da će ‘osvetiti’ košarkaše u fudbalskom derbiju.

No, moralo se na počinak, jer sutra ujutru je na redu novi trening, a tokom večeri, upravo po završetku košarke, u hotel je stigao i sportski direktor Ljubiša Tumbaković, koji se pre tri dana vratio u Beograd zbog smrtnog slučaja u porodici. On će ostati sa ekipom do kraja priprema i posmatraće poslednju pripremnu utakmicu protiv Kopra u utorak od 17.00h na stadionu Bonifika, koji će direktno prenosti SPORT KLUB +.

‘Meksi’ ala Rubinštajn

Pošto je subota veče posle utakmice u novoj Gorici bila prolog u slobodnu nedelju, ‘Lobi bar’ hotela koji se nalazi u velikom holu bio je ispunjen većinom iz ekspedicije crno-belih, gde se ćaskalo uz prijatnu muziku sa klavira koju je interpretirao mladi slovenački pijanista. No, kada je napravio pauzu, za klavir je seo pomoćni trener Igor Spasić – Meksi  i sve prisutne ostavio bez daha svojim pijanističkim umećem. Izbriljirao je sa desetak pesama i instrumentala, pa je ispraćen ovacijama svih prisutnih gostiju. Igor je spremio repertoar prigodnih pesama i za večeras, ali posle poraza u košarkaškom derbiju, nikom nije bilo do muzike.

[sl-media: http://media.partizan.rs/pres/Igor_162.wmv, 512, 328, false]

foto galerija – Miroslav todorović

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan