Spartak u mislima crno-belih

U subotu i nedelju biće odigrano poslednje kolo jeseni u Jelen Superligi, a crno-bele očekuje jedno od najtežih gostovanja – Spartak u Subotici.

Spartak je, otkad mu je na klupu seo Petar Kurćubić, postao prava mašina i samleo je mnoge timove ove jeseni, pa će sa velikim očekivanjima izaći i u subotu na megdan Šampionu. Sa druge strane, zna se da Partizan ispred sebe ima jedan cilj, a to je pobeda, kako bi zadržao pet bodova prednosti ispred najbližeg pratioca na tabeli.
Pripreme za ovaj meč su dosta otežane zbog brojnih povreda i bolesti, posebno onih koje su snašle crno-bele na poslednjem meču sa Smederevom. No, koga nema bez njega se mora i stručni štab priprema ‘preživele’ za meč protiv ‘Golubova’.

Uobičajeno radno prepodne u sredu na Zemunelu. Igrači stižu jedan po jedan na trening, čekaju ih ispred ulaska u zgradu novinari, padaju pitanja, intervjui, normalno najviše vezano za subotnji meč u Subotici.

Pojavljuje se i kapiten Ilić, izlazi iz kola i prilazi nam…Izgleda kao da se vratio iz rata, lice u ranama i masnicama, mada on kaže da mu je mnogo bolje. Sale kao Sale, ništa njega ne može da poremeti i izbaci iz koloseka. Neca Tomić dobacuje ’da mu nije ništa’ i da će igrati protiv Spartaka…

Netom stiže kolima i trener Vermezović, ali nije izlazio na teren već je podelio zadatke i iz ambulante posmatrao kako se radi, a trening su kao i jučerašnji, vodili Varga i Rogić.

Iz zgrade u suprotnom smeru izlazi Medo i ide na snimanje šake, koju je povredio na jučerašnjem treningu.

Stiže i Vladimir Stojković, koji je još od 7. oktobra bio odsutan zbog preloma ključne kosti, i kao i uvek, prvi je stao pred novinare:

– Pre nekoliko dana sam počeo normalno da treniram, rame ne boli, sada je sve odlično. Da nije kraj prvenstva sigurno bih za 7 dana bio spreman da se vratim među stative, ali ovako nema potrebe da rizikujem, već ću se polako spremiti za pripreme u Turskoj.

Kako je bilo gledati drugove sa strane, a da ne možeš da im pomogneš?

– Teško je bilo sa strane posmatrati učinak saigrača, bez mogućnosti da im pomognem, ali sam zadovoljan kako su bez mene odradili posao. Ubedljivo smo prvi, kvalitetno igramo. Moj zamenik Pera (Petrović) je pokazao da klub može da se osloni na njega i odlično je odradio posao.

I trener golmana Belojević je dao svoju ocenu rehabilitacionog perioda u kome je Stojković:

– Period mirovanja je prošao, Stojke bi sada mogao da trenira punom parom, ali pošto se uskoro završava jesenji deo sezone, nema potrebe da rizikujemo.

Stojke majstor i u igri

Kad je počeo trening, Stojke u svom stilu, morao je da pecne svoje saigrače.

– Juče sam bio najbolji na treningu, ne kao golman, već napadač. Postigao sam dva i namestio još dva gola u pobedi mog tima na skraćenom terenu. Osvojili smo 21 bod na sedam utakmica. Tomić i ja smo bilo glavni, ostali nisu bitni. Dva puta sam tako zalomio protivnike, da su se štoperi sudarili! – dobacio je prisutnim novinarima za šalu uvek raspoloženi Stojković.

Pored oporavljenog Stojkovića, na teren i treninge se vratio i Ostojić, posle pauze protiv Smedereva zbog bolova u primicaču, pa će konkurisati zajedno sa novajlijom Sretenovićem za mesto u zadnjoj liniji tima.

Njegova zamena na tom meču, stameni Sretenović je odigrao protiv Smedereva i pokazao da je spreman u svakom trenutku da zauzme mesto pored standardnog Ivanova.

– Očekuje nas veoma težak posao u Subotici protiv odlične ekipe Spartaka i zato nam je potrebna maksimalna koncentracija. Vrlo je bitno da pobedimo u subotu, kao bismo zadržali prednost na tabeli. Otkad sam ovde, vidim da svaki protivnik protiv Partizana daje svoj maksimum, što nam je dovoljna opomena i signal da i mi treba da budemo maksimalno oprezni i borbeni. To znači, ako budemo odigrali kako znamo i umemo, očekujem pobedu! – zaključio je Sretenović.

’Turbo Markec’ se po običaju držao svoje ’Laconice brevitas’ i vrlo kratko i konkretno odgovarao na postavljena pitanja.

– Čeka nas izuzetan protivnik i težak teren kao i uvek u Subotici, ali ako hoćemo da ostanemo na plus 5, jednostavno moramo da pobedimo. Imamo iskustvo iz evropskih utakmica i nadam se da ćemo to primeniti u Subotici protiv Spartaka, koji nas je svojim odličnim igrama ove jeseni, dobro opomenuo da budemo maksimalno oprezni i koncentrisani.

Momak koji je bio ’meč viner’ prošlog proleća u Subotici, Neca Tomić je kao svi ostali iz tima, veoma oprezan, ali  i optimista.

– Znam da je Spartak uzuzetno težak protivnik, odličn su tim i pružaju izuzetne partije, ali ako hoćemo da zadržimo prednost na tabeli, mi jednostavno moramo da pobedimo, a ja to i očekujem. Nadam se i lično očekujem da će uz nas biti i kapiten Ilić, kako bi nam pomogao da ostvarimo pun učinak.

Na meču protiv Smedereva ti i Stefan Šćepović ste zamenili uloge i on je ovoga puta bio asistent kod oba tvoja gola.

– Tako je, oba gola mi je namestio, ali verujte mi, uopšte nije bitno ko postiže golove, bitno je samo da mi pobedimo.

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan