Vermezović: Došli smo da pobedimo!

Crno-beli su večeras po lokalnom vremenu 20.30h (17.30 CET) izašli na travu stadiona ‘Tofik Bahramov’, a pola sata ranije održana je pres konferencija nakojoj su očekivanja iz crno-belog tabora izneli trener Vermezović i napadač Mitrović.

Kako smo i napisali u prethodnom izveštaju, prilikom dolaska na stadion Neftcija, ekspediciju crno-belih sačekala je grupa navijača domaćina uz povike i uvredljive parole na račun beogradskih crno-belih i skandirali ime “večitog rivala”, koji su, očigledno,  posledica neodmerenih izjava golmana kluba iz Bakua. Ime mu nećemo ni spominjati, jer je on minorna fudbalska persona.

No, to nije bio jedini gaf domaćina, pošto trenera crno-belih i Mitrovića, koji su trebali da budu ispraćeni od domaćina u salu za pres konferencije niko nije dočekao, već su Vermez i Aca lutali oko stadiona  u pokušavajima da dobiju informacije od slučajnih prolaznika, što im je na kraju i pošlo za rukom.

Pres konferencija – SOS kanal

[sl-media: http://media.partizan.rs/pres/presbaku.wmv, 360, 328, false]

Pres konferencija – Sportnetwork

[sl-media: http://media.partizan.rs/pres/presbaku1.wmv, 512, 328, false]

Posle uvodnog izlaganja Vermezovića usledilo je prvo pitanje, ali se nije odnosilo na utakmicu u četvrtak.

Šef stručnog štaba crno-belih upitan je zašto se nije izvinio što je kasnio na konferenciju za medije.

– Neću da se izvinim, jer sam sam pokušavao da nađem pres salu. Niko od vas se nije udostojio da me sačeka i pokaže gde je, uzvratio je Vermezović i nastavio:

– Došli smo na vreme ovde, pešačili oko stadiona i nemojte nas zamarati više tim glupostima. Da li ima neko pitanje u vezi sa utakmicom?

Na meti domaćih novinara našao se i mladi napadač Partizana Aleksandar Mitrović. Azerbejdžanci nisu zaboravili njegov sukob sa Stamenkovićem po završetku meča u Beogradu.

– Iskreno, ne sećam se toga baš najbolje, bila je velika tenzija. Ne očekujem da se sutra dogodi nešto specijalno –rekao je Mitrović.

Predstavnici azerbejdžanskih medija primetili su da je tokom konferencije Mitrović cupkao nogom.

Upitali su ga zašto to radi i da nije, možda, nervozan.

– Ne, nisam, malo mi je dosadno, odgovorio je fudbaler Partizana.

Što se tiče sportskog aspekta konferencije za medije, Vermezović je sve misli sublimirao u jednu rečenicu:

– Došli smo da pobedimo i da osvojimo bodove.

Osim predstavnika Partizana, ni novinari srpskih medija se ne provode bolje u Azerbejdžanu, jer muku muče sa internet konekcijama.

SOS kanal sa treninga.

[sl-media: http://media.partizan.rs/pres/treningbaku.wmv, 360, 328, false]

Sportnetwork sa treninga.

[sl-media: http://media.partizan.rs/pres/treningbaku1.wmv, 512, 328, false]

Inače, sutrašnji meč na stadionu ‘Tofik Bahramov’ (to je bivši sudija, onaj čuveni mahač sa finala svetskog prvenstva u Engleskoj 1966. kada je na njegovu  intervenciju priznat 3. gol Engleza u produžetku kod rezultata 2:2, čime su Englezi postali svetski šampioni), koji prima 31.000 duša, a procene domaćina su da će ih biti upola manje.

Službena lica koje je odredila UEFA za praćenje ovog meča su:

Deledat: Rudi Zavrl iz Slovenije, dobro poznat svim ljubiteljima fudbala u našoj zemlji, jer je tu funkciju obavljao i u SFRJ, a bio je i predsednik Nogometne zveze Slovenije.

Sudijski posmatrač: Günter BENKÖ iz Austrije, takođe nekada vrlo poznati sudija, koji je mnogo puta bio posmatrač na mečevima crno-belih.

Sudijska šestorka dolazi iz Velsa:

– glavni: Simon Lee EVANS

– pomoćnici: Edward King i Philip Thomas

– četvrti sudija: Alun Boore

– dvojica dodatnih sudija iza golova: Mark Steven WHITBY i Bryn MARKHAM-JONES.

Meč počinje u 18.00h CET (21.00 LT),  a direktan TV prenos pratićete na nacionalnoj televiziji RTS.

Foto galerija – Miroslav Todorović

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan