Braća po golovima

 

Šampion je nastavio svoj pobedonosni pohod na 6. uzastopnu titulu pobedivši Novi Pazar u meču koji je mogao da zadovolji fudbalske ukuse. Iako je trener Vermezović ’rotirao u timu’ posle napornog meča u Milanu, na igri se to nije ni osetilo, pošto je očigledno da crno-beli ’nadolaze’ iz kola u kolo što se igre tiče. Nadamo se, da će u narednim kolima forma biti još više podizana, a trener crno-belih imati ’problem’ koga da uvrsti u prvih 11, pošto svako ko dobije priliku od igrača, po pravilu to iskoristi. To se zove zdrava konkurencija, a pomaže i da se u sistemu igranja četvrtak – nedelja zadrži svežina tima. Već u sredu od 16.00h Partizan dočekuje Borac u Kupu Srbije, što je prilika za nove rotacije…

Jučerašnji meč protiv Novopazaraca doneo je i jedan kuriozitet, koji je odmah upao u oči svim prisutnim posetiocima na stadionu. O čemu se radi?

Na terenu su se pojavila dva rođena brata, što i nije neki kuriozitet, bar kad je Partizan u pitanju, ali je ono što je najviše privuklo pažnju, je to,  da su obojica bili strelci. Pretpostavljate da se radi o braći Šćepović – Stefanu i Marku. Stefan je igrao u špicu, a Marko odmah iza njega, kao polušpic, pa mu je čak i asistirao kod gola.

Kroz istoriju crno-belih i to se dešavalo više puta, a poslednji put su dva brata na prvenstvenoj utakmici bili zajedno u prvoj postavi i postigli golove, još davnog 7. decembra 1974. Bila su to braća Đorđević – Bora i Boško, koji su se u pobedi nad zagrbačkim Dinamom od 3:1 po jednom upisali u strelce.

Prethodno, još dva puta te jeseni su u mečevima protiv Vojvodine i Vardara uspeli da zajednički zatresu mreže. To je pošto za rukom i krajem pedesetih braći blizancima, Srđanu i Zvezdanu Čebincu, koji su na meču Partizan – OFK Beograd 5:0 postigli 3 gola (Srđan 2 i Zvezdan 1).

Još ranije pedesetih, tačnije 1956. i braća Milutinović – Miloš i Milorad su to uspeli na meču protiv Sarajeva na Koševu.

Ovo se normalno odnosi samo na prvenstvene mečeve, jer je sličnih situacija bilo još mnogo više na Kup i prijateljskim mečevima.

Rođena braća strelci na istom meču

 

22. 8. 1956. Sarajevo – Partizan       1:4

(Miloš Milutinović, Milorad Milutinović, Momčilo Spasojević, Branislav Mihajlović)

30. 11. 1959. Partizan – OFK Beograd        5:0

(Srđan Čebinac 2, Zvezdan Čebinac, Ilija Mitić, Vladica Kovačević)

19. 10. 1974. Partizan – Vardar       3:0

(Boško Đorđević, Bora Đorđević, Zavišić)

17. 11. 1974. Partizan – Vojvodina              2:2

(Boško Đorđević, Bora Đorđević)

7. 12. 1974. Partizan – Dinamo Zagreb       3:1

(Boško Đorđević, Momčilo Vukotić, Bora Đorđević)

28. 10. 2012. Partizan – Novi Pazar 3:1

(Stefan Šćepović, Lazar Marković, Marko Šćepović)

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan