Ivanov: Umoran sam, ali ne može svako da igra u Evropi

Ivanov: Umoran sam, ali ne može svako da igra u Evropi

Najpouzdaniji član Partizanove odbrane Ivan Ivanov odigrao je od 17. jula ukupno 19 mečeva računajući sva takmičenja-srpsko prvenstvo, Kup Srbije, kvalifikacije za Ligu šampiona, baraž za Ligu Evrope, Ligu Evrope i kvalifikacije za Mondijal 2014. godine u Brazilu. Ipak, centralni bek bugarske reprezentacije shvata zbog čega ne treba previše da kuka.

– Iskreno, osećam se veoma umorno. Igram još uvek u Evropi sa Partizanom. Ipak, za to ne smem da se žalim. Svi vole da igraju mečeve na vrhunskom nivou i ja sigurno nisam izuzetak – rekao je Ivanov za bugarske medije i dodao da se nada plasmanu na Mondijal sa saigračima iz Bugarske.

Tumbaković za SPORTAL.RS: Nećemo da molimo Kamaru, biće odlazaka na zimu

Tumbaković za SPORTAL.RS: Nećemo da molimo Kamaru, biće odlazaka na zimu

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana Ljubiša Tumbaković od kraja prošle sezone zaposlen je u Humskoj kao sportski direktor. Stručnjak kojeg je na iznenađenje mnogih pre 20 godina legendarni Ivica Osim predložio za šefa stručnog štaba zadužen je sada da dovodi pojačanja, procenjuje igrački kadar i svojim savetima pomaže kako treneru tako i igračima iz prvog tima. Posle osam kola u Jelen Superligi Srbije Partizan je na prvom mestu, dok u Ligi Evrope još uvek ne uspeva da dođe do pobede.

– Kao mlad tim imamo oscilacija u igri, sa periodima u kojima smo imali igru kakvu želimo da bude. Ono što je definitivno i što je sigurno je da ti periodi željene igre traju sve duže. Još nismo tamo gde želimo da budemo, ali idemo u dobrom pravcu- priča Tumbaković za SPORTAL.RS.

Da li razgovori vezani za produženje saradnje sa Mohamedom Kamarom još uvek traju ili su prekinuti?

– Pregovori su intenzivirani poslednjih nekoliko dana. Postoje neke određene razlike u mišljenjima. Ono što je sigurno, njemu je data šansa da izrazi svoje želje, ali sa druge strane Partizan sigurno neće nikoga moliti za produženje saradnje.

Vladimir Stojković je do povrede bio odličan, ide li se u njegovom slučaju u pravcu novog ugovora?

– Nismo još pričali na tu temu. Njegov ugovor ističe u januaru 2014. godine i ima vremena. Ono što je evidentno je ste da je on u svakom segmentu svoje igre napredovao. Taj progres vidljiv je i ono što je posebno dobro je što se odražava i na ostatak ekipe.

Politika uvođenja dece iz sopstvene škole u prethodnom periodu je dala dobre rezultate. Razmišlja li se o tome da na zimu prvom timu budu priključeni još neki izdanci iz škole?

– Sigurno je da se razmišlja o mladim igračima koje bi mogli da priključimo prvom timu. Na tome se već radi. U određenim ciklusima oni odrađuju nekoliko treninga sa prvim timom. Kroz te treninge pokušava se da se ustanovi stepen njihovog razvoja .

Koliko odlazaka iz redova prvaka može da se očekuje na zimu?

– U toku je proces analize postojećeg igračkom kadra. Najverovatnije će grupi igrača biti dozvoljeno da u zimskom prelaznom roku potraže angažman u inostranstvu – zaključio je Tumbaković.

Partizan pojačao konkurenciju na golmanskoj poziciji

Partizan pojačao konkurenciju na golmanskoj poziciji

Jedan od najboljih u timu Partizana ove sezone Vladimir Stojković neće moći da pomogne timu do prolećnog dela sezone, zbog naprsnuća ključne kosti. Pošto je Partizan ostao sa samo dvojicom čuvara mreže Nikolom Petrovićem i Radišom Ilićem, klub je odlučio da sa pozajmice iz Teleoptika vrati Živka Živkovića.Živković neće imati problem da uđe u formu, pošto je ove sezone branio na svih 10 mečeva u Prvoj ligi Srbije i primio je devet golova. Golman rođen u Užicu 1989. godine već dugo je u Humskoj, međutim, nikako nije uspevao da se izbori za status prve “jedinice”. Branio je u nekoliko navrata na pozajmicama što u filijali crno-belih “optičarima”, što u Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

Mrežu Teleoptika čuvaće u nastavku takmičenja u Prvoj ligi Jovan Tomić i Marko Lazarević.

Ninković na “informativnom razgovoru” u Partizanu

Ninković na "informativnom razgovoru" u Partizanu

Nikola Ninković moraće da obavi “informativni razgovor” sa čelnicima Partizana zbog nesportskog ponašanja posle utakmice baraža za Evropsko prvenstvo između Srbije i Engleske. Ovu vest u Partizanu su saopštili predstavnicima medijima na radnom ručku koji je upriličio klub iz Humske u klubu “Privrednik”. Talentovani vezista bio je najratoborniji član selekcije “orlića” koji je nasrtao na tamnoputog levog beka “gordog Albiona” Denija Rouza i ostale iz gostujuće selekcije.

Partizan neće kazniti Ninkovića, ali će mu ljudi iz rukovodstva i trener Vladimir Vermezović jasno staviti do znanja da je takvo ponašanje nedopustivo za igrača šampiona Srbije. Ninković će verovatno dobiti poslednju opomenu pred kažnjavanje, jer ukoliko bude nastavio sa “specijalnim prevaspitavanjem” protivničkih igrača kao u Kruševcu, njegova karijera mogla bi da krene stranputicom. A, to neće biti dobro ni za Partizan, ni za srpski fudbal…

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan