Kadeti treći u Firenzi

Kadeti Partizana (1996. godište) učestvovali su već osmi put uzastopno na 33. tradicionalnom turniru ’Nereo Rocco’ u Firenci.

U nekoliko navrata crno-beli su i osvajali ovaj prestižni turnir, a mnogi igrači su upravo igrama na njemu obezbedili sebi buduće angažmane u italijanskim klubovima (Jovetić, Ljajić, Nastasić, Gulan…).

Na ovogodišnjem izdanju turnira učestvovalo je 16 ekipa, koje su bile podeljene u 4 grupe:

Grupa A: Fiorentina, Hajduk Split, Prato, Poggibonsi

Grupa B: Siena, Empoli, Scandicci, Pisa

Grupa C: Livorno, Zenith Sant Petersburg, Spezia, Arezzo

GrupaD: Bologna, Partizan ,Settignanese, Viareggio.

Partizan je u grupi pobedio Settignanese na otvaranju turnira sa 2:0 golovima Lukića i Mladenovića. Usledio je remi sa Vijaređom uz gol Lukića, da bi u poslednjem meču u grupi kadeti crno-belih slavili protiv Bolonje sa 1:0 golom Šaponjića.

Crno-beli su time osvojili prvo mesto u svojoj grupi D i pošto su u polufinale prošli samo pobednici grupa, crno-bele je ‘zapao’ Zenit iz Sant Petersburga, koji je na kraju pobedio sa 2:0, iako su klinci Partizana propustili mnogo šansi. U drugom polufinalu domaća Fiorentina je pobedila Empoli boljim izvođenjem penala (1:1 u regularnom delu).

U meču za treće mesto, puleni trenera Zavišića izbriljirali su i pobedili sa 4:0 (Lukić, Sajči, Mladenović, Krstić), a pored toga imali su najmanje još 6 velikih prilika da pobedu učine ubedljivijom. Tako su crno-beli osvojili treće mesto na turniru, dok je pobednik turnira postao Zenit pobedom nad domaćinima.

Kapiten Stefan Lukić je bio najbolji strelac turnira sa 3 pogotka.

Treba napomenuti da je ove godine Partizan bio znatno oslabljen, pošto zbog učešća u reprezentaciji Srbije na put nije krenulo 6 najboljih igrača, pa je ekipi priključeno nekoliko igrača iz 1997. godišta.

Trener Ilija Zavišić na raspolaganju je imao sledećih 18 igrača:

Vasić Stefan, Tepavac Uroš, Bogosavac Miroslav, Stanimirović Nemanja, Mladenović Nemanja, Mršević Aleksandar, Arsenijević Kristijan, Anđelković Miloš, Mrkić Marko, Lukić Stefan, Sajčić Lazar, Trnić Jovan, Glavčić Nemanja, Krstić Jovan, Šaponjić Ivan, Marković Nebojša, Galić Dejan i Pantić Dimitrije.

Na kraju, vredan pomena je i podatak da su naše klince posetili bivši igrači crno-belih na ’radu u Firenci’ – Jovetić, Ljajić i Stefan Savić.

Foto: Slavko Bajović

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan