Partizan sve bliži tituli!

tmt_RNIS FKP_5-17-2017_0152835

Ostala je još jedna utakmica do kraja prolećnog dela prvenstva.Crno-beli su nadomak trofeja koji bi im doneo titulu prvaka Srbije, ali ostala je još jedna utakmica posle teškog gostovanja u Nišu koju su crno beli dobili rezultatom 3:1 golovima Leonarda  55 i Uroša Đurđevića u  58 i 78 minutu.

Pola sata po završetku utakmice za klupski sajt govore strelci oba gola.

– Osećao se samo pozitivni naboj pre početka utakmice i naša jaka želja za pobedom. Bilo nam je neobično kada smo saznali da nas sa klupe neće predvoditi naš trener Marko Nikolić, ali smo dokazali da smo mentalno jaki i da izdržavamo sve udare sa strane. Ovo je pobeda i za njega, jer je mnoge stvari predvideo prilikom sklapanja pobedničkog mozaika. Pritisak je nešto normalno u sportu ako je titula u pitanju. Ja sam neko ko obožava da igra kada je tenzija. Nemam problem da se nosim sa pritiskom koje nose ovakve utakmice, kao sada kada se rešava prvenstvo. – napominje Đurđević.

Neverovatna podrška sa tribina u Nišu?

– Već nekoliko utakmica imamo fenomenalnu podršku, pa i prošlu utakmicu protiv Voždovca, kada su nas bodrili ispred stadiona. Ovo večeras u Nišu je bilo neverovatno, jer je pesma dolazila skoro sa svih strana i tokom cele utakmice. Kada imamo takav vetar u leđa, onda ne možeš da ne daš svoj maksimum, pa i preko toga. Zbog ovakvih stvari se i igra fudbal. Pun stadion, paklena podrška, više nego motivisan protivnik i na sve to pobeda. Presrećan sam. Kao i uvek imao sam i podršku oca i njegovih prijatelja, koji me prate na svakoj utakmici.

Partizan je sve bliži tituli?

– Dok ne budemo i zaista šampioni, ne želim da budem euforičan. Kao što kaže naš trener Nikolić, jedino naši navijači imaju pravo na euforiju i veselje, jer se tako pravi pozitivna klima. Mi moramo da se oporavimo za nedelju i fokusuramo za Lučance. Imaju sjajnog trenera, koji je izuzetan fudbalski znalac i zna šta hoće, a to je i dokazao ovogodišnjim plasmanom. Biće rasterećeni, jer su već obezbedili izlazak u Evropu,tako da moramo biti vrlo, vrlo oprezni. Najteže su već dobijene utakmice. Nema sumnje da će naš stručni štab odraditi svoj deo posla kako treba i na taj način napraviti šampionsku taktiku. Radoje Smiljanić je večeras odradio fenomenalno utakmicu, bio je izuzetno miran dok je vodio ekipu, za razliku od Marka, koji žestoko obavlja svoj posao. Zato njih dvojica i jesu idealan spoj, odnosno ceo stručni štab diše kao jedan. To se i vidi, kroz ekipu, kroz atmosferu i na kraju kroz rezultate. Bilo ko da od nas igra, Partizan gazi. Bilo je straha zbog izostanka Ostojića, ali Ćirko je bio fenomenalan. To je još jedan dokaz da nam je svlačionica mnogo, mnogo jaka. Evo, naša serije još uvek traje i daćemo sve od sebe da je  ne prekidamo.

tmt_RNIS FKP_5-17-2017_0152803

Leonardo

– Želim pre svega da se zahvalim svim Grobarima na fer i sportskom ponašanju i fenomenalnoj atmosferi. Stadion je bio prepun baš kao da smo igrali u Humskoj. Znali smo da će utakmica biti teška i da je ovo korak više ka tituli. Šef nas je dobro pripremio i zaista smo presrećni. Dao sam prvi gol, a potom je Uroš zatvorio čitavu priču. Našoj sreći zaista nema kraja! Presrećni smo. ostalo je još jedno kolo i nadam se da ćemo posle njega imati puno razloga za slavlje. Ipak, idemo pažljivo, hladne glave, baš kao što šef kaže. Već danas se ovo zaboravlja i okrećemo se utakmici sa ekipom Mladosti iz Lučana.

Utakmica 37. kola SLS Partizan – Mladost Lučani igra se u nedelju 21. maja 2017. godine.

Biljana Obradović

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan