Saopštenje FK Partizan

pokrivalica_1

U danu, kada FK Partizan igra svoju možda i odlučujuću utakmicu protiv Radničkog u Nišu, znajući da je našem timu neophodna sva pažnja i energija za povoljan rezultat, sa neskrivenim žaljenjem smo u prilici da se obratimo javnosti i istaknemo da su za FK Partizan odluke Disciplinske komisije FSS, pravno nepostojeće.

Nakon što smo, tokom jučerašnjeg dana, ukazali na sve propuste, neprofesionalizam i voluntarizam u radu ove Komisije, FK Partizan je došao do saznanja da je jedan njen član, Uroš Zeković, inače potpisnik odluke Disciplinske komisije – zamenik Generalnog sekretara FSS.

Član 63. stav 4. Statuta FSS izričito ukazuje da administrativni radnici u svojstvu sekretara FSS kao zaposlena profesionalna lica FSS imaju ista ovlašćenja u okviru fudbalske organizacije i na osnovu Statuta FSS  i za vreme trajanja zaposlenja oni ne mogu biti članovi ni jednog statutarnog organa ili tela FSS ili njegovih članova.

Uroš Zeković, bivši pomoćnik ministra za sport i omladinu, koji se već isticao potpisivanjem izvesnih mišljenja u vezi sa radom u FK Partizan, kao lice koje je stalno zaposleno u FSS na mestu zamenika Generalnog sekretara, ne može biti član Disciplinske komisije pri FSS.

Ovo tim pre što, u odsustvu Generalnog sekretara, sva prava i obaveze ove funkcije pripadaju Urošu Zekoviću.

Kako je Uroš Zeković, zamenik Generalnog sekretara FSS, učestvovao u radu Disciplinske komisije kao stalne Komisije FSS, učinjen je nedvosmisleni sukob interesa i odgovornosti pri grubom kršenju Statuta FSS i Zakona o sportu.

Budući da je svojim učešćem dao kvorum za rad i odlučivanje Komisiji (jer su, pored njega, podsećamo, učestvovali samo članovi Đaković i Nikolić) to odluke Disciplinske komisije ni u slučaju suspenzije stadiona FK Partizan niti u slučaju određivanja kazne za Marka Nikolića, nisu donete na način i u postupku koji predviđa Statut naše krovne fudbalske organizacije.

Komisija, dakle, nije imala kvorum za rad i odlučivanje.

Komisija, dakle, nema sastav propisan Statutom FSS.

U radu komisije učestvuje lice koje je u belodanom sukobu interesa (a pri tom ne mislimo na njegovo javno i nedvosmisleno izraženo navijačko opredeljenje našem sportskom rivalu).

FK Partizan ističe da nije iznenađen tendencioznim radom ove Komisije ali jeste nepoznavanjem pravnih propisa i pravnom neukošću njenih članova.

Odluke ovako skrojene Komisije ne mogu biti ni naknadno osnažene jer je od davnina poznato Katonovo pravilo Quod ab initio vitiosum est, non potest tractu temporis convalescere, poznato u narodu kao: što se grbo rodi – vrijeme ne ispravi.

Odluke Disciplinske komisije u vezi sa suspenzijom stadiona FK Partizan i kazne za Marka Nikolića, trenera FK Partizan su pravno ništave i ne proizvode bilo kakvo pravno dejstvo.

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan