Foto arhiva – Branko Šutevski

crno-bel_nostalgija_naslovna

Branko Šutevski, bivše desno krilo Partizana, prvu utakmicu za naš klub je odigrao u septembru 1946. godine. Rođen je u Kumanovu, pre rata je branio boje kumanovskog KSK-a, da bi se po izbijanju Drugog svetskog rata priključio partizanima. U arhivama Partizana on je zaveden kao Šepe Šutevski, što nije njegovo pravo ime.

Sutevski 1
 Šutevski, prvi s leva, kao igrač Kumanova

 
Postaje član Partizana u sezoni 1946/47, kada je odigrao jednu utakmicu u prvenstvu i time sebe svrstao u jednog od igrača – osvajača prve šampionske titule. Važio je za brzog i prodornog desnokrilnog napadača. Samo tri meseca posle debija u dresu Partizana, Branko Šutevski dobija ponudu da u jednom selu pored Kumanova bude stalno zaposlen kao učitelj, što on, na iznenađenje svih u Partizanu, i prihvata, i odlazi iz Beograda.

Paralelno, Šutevski nastavlja da igra fudbal u matičnom klubu, koje se tada zove FK Kumanovo. i sa Kumanovom ulazi u Drugu ligu 1948. godine. Kasnije radi kao trener u Kumanovu. Što se tiče njegovog osnovnog zanimanja – učitelja, Šutevski kasnije prelazi u grad Kumanovo, gde ostaje do penzije. Preminuo je krajem sedamdesetih godina prošlog veka, a kao zanimljivost i dokaz da je fudbalu bio posvećen kroz ceo svoj život, treba istaći da mu je na spomeniku isklesana fudbalska lopta.

* Blog “Crno-bela nostalgija” se zahvaljuje Stevanu Denkovskom na podacima iz biografije Branka Šutevskog.

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan