Protivnik se nikad ne potcenjuje!

tmt_ZARK-FKP_10-25-2016_0143687

Obradovao  je Božinov saigrače Partizana u 1/8 finala Kupa Srbije poslavši dve lopte u gol protivnika u 48 i 71. minutu donevši time pobedu Partizanu.

Dok su neki smatrali da je pobednik odavno poznat, odnosno Partizan favorit,  Božinov je imao drugačiji pristup meču.

– Meč sa Radničkim iz Niša i rezultat 1:1 su nam bili opomena da više nema opuštanja. Istina je da smo mi Partizan i da smo favoriti, ali to je uvek samo na papiru. Mi moramo da se dokazujemo u svakom meču, a posebno kada je reč o Kup utakmicama, gde se igra na ispadanje. Svi su pomalo potcenili Žarkovo, ali to su zapravo klinci Rada, njih četiri-pet u standardnoj postavi, koji su tu na kaljenju i koji su igrali Ligu šampiona sa svojom generacijom prošle godine. Njih par će biti regrutovano za prvi tim. Ovo ne govorim kao izgovor, već samo da se protivnik nikada ne potcenjuje ko god bio…Svi danas igraju fudbal i ima dosta talenata. Mnogo mladih je došlo iz naše Omladinske škole u prvi tim Partizana i to su generacije koje stasavaju brže nego mi.

Ovo su tvoji premijerni golovi van takmičenja Super lige. Dosada si postigao 23 u prvenstvu.

– Drago mi je da sam to ja, jer to i jeste moj posao kao centarfora, ali kao što šef ističe, nije važno ko je dao gol, jer pojedinci nisu tim, već svi moramo da igramo kao kolektiv. Ako smo sebični i želimo samo solo akcije, to nam se obija o glavu. Zahvalio bih se i Đurđiću za asistenciju i drago mi je da je i on prekinuo neki loš niz.

Dobili su šansu i drugi igrači: Kosović, Janković, Bogosavac, Stevanović, Mihajlović…

– Za fudbal je bitno da se imaju utakmice u nogama, jer treninzi i utakmice nisu isto. Neki od njih nisu igrali 5 meseci i ne možemo očekivati da budu kao Mesi na terenu posle tolike pauze. Važno je da se vidi njihovo zalaganje i želja da grizu za klub. Šef vidi ko se koliko trudi. Samo da nas zaobiđu povrede. Želim Eviju i Vuletu da se što brže oporave i vrate na teren, jer nam mnogo znače svojim znanjem i iskustvom.

Biljana Obradović

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan