Partizan počinje evropsku kampanju

ibvan_1

U četvrtak 14.07.2016, prvom utakmicom 2. kola kvalifikacija za Evropa ligu 2016/17 protiv poljske ekipe Zaglebje Lubin, crno-beli ulaze u svoju 48. evropsku sezonu, a to će biti ukupno 228. utakmica koju će Partizan odigrati u nekom od takmičenja koje organizuje UEFA.

Partizan će ove sezone 2016/17, posle dužeg vremena, takmičenje u Evropi započeti u kvalifikacijama za Ligu Evrope, posle odigranih 8 uzastopnih kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ukupan bilans Partizana u Evropi (04.09.1955 – 10.12.2015.)

Ukupan bilans Partizana u Evropi (04.09.1955 - 10.12.2015.)

Naš rival iz Poljske je relativno nepoznat široj javnosti, ali u današnjem fudbalu je sve relativno, pa i takvi rivali koji su, uslovno rečeno, nepoznati. Što bi rekli fudbalski eksperti, danas svi igraju fudbal, a Poljaci ga baš i igraju, što se moglo videti i na nedavno završenom evropskom prvenstvu, a i mečevima u 1. kolu koje je Zaglebia odigrala protiv Slavije iz Sofije. Sasvim dovoljan razlog da se protivnik shvati ozbiljno. Tako treba i prihvatiti utakmicu sa Zaglebiem, jer može mnogo toga da donese, ali i da odnese…Iz iskustva drugih treba učiti…

Crno-beli u svojoj bogatoj istoriji zvaničnih odigranih utakmica u Evropi, pod ingerencijom UEFA, imaju samo jedan jedini dvomeč protiv neke ekipe iz Poljske.  Reč je o ekipi Gornjik Zabže (Górnik Zabrze), protiv koje je Partizan igrao u jesen 1974. godine. U toj sezoni 1974/75, Partizan je nastupao u Kupu UEFA, a poljski predstavnik je bio prva prepreka za crno-bele, koju su uspešno prebrodili rezulatima – 2:2 u Zabrzeu i pobedom od 3:0 u Beogradu.

Najvažnije od svega je da je struka crno-belih dobrano skautirala našeg rivala do najsitnijih detalja i tačno zna sa kim će igrači na terenu imati posla.

Prvotimci Partizana odradili su pripreme punim intenzitetom, odigrali dosta test mečeva u kojima su mogli valjano da se pripreme za ono što ih iščekuje u četvrtak. Pritajeni optimizam provejava iz njihovih redova, ali to nećete čuti iz usta šefa struke Tomića, koji voli sve te stvari da zadrži za internu upotrebu u komunikaciji sa svojim igračima.

Još jedan podatak gledano sve ove godine unazad igranja u 2. kolu kvalifikacija doprinosi da u klubu postoji optimizam, a to je prosečna poseta na tim utakmicama. Naime, crno-bele je uvek na otvaranju evropske sezone gledalo prosečno između 12.000 i 15.000 duša. Nadamo se da će tako biti i ovoga puta, ako ne i više, jer bi to doprinelo da momci na terenu dobiju vetar u leđa, samim tim i olakšaju sebi posao pred revanš u Lubinu, koji je zakazan za 21. juli u 19.45h.

bras_1

Uostalom, čujmo i pogledajmo šta su na današnjoj pres konferenciji izrekli upravo Tomić i zamenik kapitena Brašanac pred otvaranje evropske sezone u Humskoj.

Prodaja ulaznica za meč Partizan – Zaglebie počela u utorak 12.07.2016. u 10:00h.

Radno vreme blagajni na stadionu  je od 10:00 – 18:00h, a na dan utakmice sve do početka u 20:15h. Radno vreme blagajni u Ticketline shopu u dvorani Doma sindikata je 9-19h.

Cene ulaznica su:

– Jug 400 din

– Istok / Zapad bočno 600 din

– Istok / Zapad centar 800 din

– Lože 3000 din.

Sezonske ulaznice važe za ovaj meč i mogu se kupiti svakog dana, kao i na dan utakmice na prodajnom mestu na stadionu od 10:00 do16:00h i u Ticketline shopu od 09:00 do19:00h.

Meč između Partizana i Zaglebia sudiće četvorka iz Izraela. Glavni je Eitan Shmuelevitz, pomagaće mu Nissan Davidy i Matityahu Yakobov, dok je četvrti sudija Ziv Adler.

Delegat UEFA je Portugalac José Guilherme AGUIAR.

Direktan TV prenos meča vršiće RTS na svom prvom kanalu.

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan