Uskršnje darivanje za udruženje NURDOR!

Uskrs_21

Na najradosniji hrišćanski praznik Uskrs koji se ove godine po Julijanskom kalendaru obeležava u nedelju 1. maja 2016. godine, pored darivanja crvenih jaja kao simbola radosti i plodnosti, prvotimci Partizana su pokrenuli humanitarnu aukciju slike Partizanovo uskršnje jaje, čuvenog beogradskog akademskog slikara MOME.

Posebno inspirisan crno-belim timom za koji navija od detinjstva, MOMA je u akril tehnici na platnu za Uskrs uradio sliku veličine 80×100 cm na kojoj se nalaze i potpisi igrača Partizana.

Uskrs_20

– Kad god odem na stadion vidim da mladi ljudi imaju poseban umetnički izraz koji iskazuju kroz pesmu, koreografiju,zastave…To je njihov doprinos umetnosti. Kao navijač, i pre svega profesionalni slikar, želeo sam na svoj način da i ja iskažem ono što osećam kroz neku vrstu  umetničkog transparenta. Tako je nastala i ova slika – objašnjava Moma Bjeković, čija su dela kako kaže, slobodna interpretacija sveta, a ne puki prikaz stvarnosti.

– Igračima i svima koji slave želim srećan Uskrs i u maju osvajanje trofeja Kupa Srbije!

Na ovaj način fudbaleri Partizana pozivaju sve na ljubav i slogu koja bi trebala da nas krasi 365 dana u godini bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

Sa željom da pomognu izgradnju novog hemato–onkološkog odeljenja u Nišu za decu obolelu od raka, prvotimci Partizana pozivaju sve pojedince i kompanije da se uključe u humanitarnu aukciju slike sa početnom cenom od 70.000 dinara.

Uskrs_22

Svi zainteresovani se mogu obratiti marketing službi FK Partizan na mail: marketing@partizan.rs do 22. maja 2016. godine.

Posle prepodnevnog treninga  na SC Partizan–Teleoptik održano je i tradicionalno tucanje uskršnjih jaja.

Uskrs_igraci_naslovna

Foto: E-STOCK/M. RAFAILOVIĆ

Srećan Uskrs svim pripadnicima pravoslavne vere!

Hristos Vaskrse!

Tekst i foto galerija – Biljana Obradović

Uskrs_1
Uskrs_2
Uskrs_3
Uskrs_4
Uskrs_5
Uskrs_6
Uskrs_7
Uskrs_8
Uskrs_9
Uskrs_10
Uskrs_11
Uskrs_12
Uskrs_13
Uskrs_14
Uskrs_15
Uskrs_16
Uskrs_17
Uskrs_18
Uskrs_19
Uskrs_20
Uskrs_21
Uskrs_22
Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan