Saopštenje Fudbalskog kluba Partizan

pokrivalica_staklenivaljak

Fudbalski klub Partizan obaveštava javnost da je danas oko 13,30 časova ispred službenog ulaza u prostorije kluba, na parkingu, od strane tri huligana fizički napadnut generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura. Tom prilikom teže su povređeni vozač kluba i pripadnik obezbeđenja, koji su zadobili teške telesne povrede, nakon čega su isti medicinski zbrinuti. Napad se dogodio, usred  dana, kada su huligani koji su spremno čekali ispred ulaza u klub, iznenada prišli generalnom direktoru Milošu Vazuri i uz pretnje: ”Ima života posle Partizana, nećeš još dugo biti ovde”, nakon čega su pokušali da fizički nasrnu na njega. Ceo događaj je snimljen sigurnosnim kamerama i odmah prijavljen policiji, čija je intervencija u toku. Po potrebi će snimci biti prezentovani javnosti.

FK Partizan najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin huligana i podseća da smo prethodnih dana i nedelja, upozoravali javnost i državne institucije da incident koji se desio  u svečanoj loži stadiona na utakmici sa FK Mladost Lučani neće ostati usamljen slučaj. Nažalost, bili smo u pravu. Nije se reagovalo na naša upozorenja, niti je javnosti prezentovano dokle se stiglo sa istragom o napadu na ljude u Centralnoj loži stadiona Partizana.

Ovim putem javno pitamo dokle su pojedinci i interesne grupe, koje konstatno stvaraju atmsferu da je borba za vlast pitanje života i smrti, spremni da idu? Današnji incident  nije bio samo napad na gen.direktora FK Partizan, već i na sve zaposlene u klubu. Takođe pitamo, da li se ovime želi poslati poruka da su životno ugroženi svi koji drugačije misle, kako bi u atmsoferi linča, straha i pretnji  pojedinci ostvarili svoje namere i preuzeli vođenje kluba. Da li smo kao društvo spremni da izvučemo pouke i razdvojimo huliganstvo od navijanja i kriminal od iskrene podrške klubu? Sigurni smo da će država delotvorno obezbediti da svako bez straha može da ostvari svoje ustavom zagarantovano pravo na rad i da obavlja poslove za koje je zadužen i odgovoran.

Jesu li na ovaj način trebali da započnu pregovori na koje je ovih dana pozivala grupacija ljudi pod nazivom ”Crno bela familija”? Očekujemo da se otkriju ne samo izvršioci, već i inspiratori ovog napada i da oni koji u javnosti već izvesno vreme licitiraju sa izborima u Partizanu osude ovaj vandalski čin i svojim autoritetom pomognu smirivanju tenzija. Ovo nije Partizan i ko u najkraćem roku ne osudi ovaj napad nema više pravo da se nazove Partizanovcem.

Beograd, 28.04.2016. godine

FK „Partizan“

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan