Asovi za decu!

asovi_5

Pre dve godine, naizgled obični dvadesettrogodišnji student digao je Srbiju na noge i pomogao da se spasi život jedne devojčice. Celu akciju je pokrenuo potpuno samostalno. Njegovo ime je Jovan Simić. Rešio je tada da proda nešto što najviše voli – da bi pomogao devojčici koju i ne poznaje.

I, čudo se desilo, mala Nađa se vratila iz Nemačke sa lečenja zdrava.

asovi_1

On je potom ponovo podigao Srbiju na noge. Organizovao je ,,Sajam sporta” na kome su brojne zvezde sporta prodavale delove svoje opreme ili sportske rekvizite, ne bi li se školi ,,Radivoj Popović” u Zemunu u kojoj se uče i spitavaju deca oštećenog sluha i govora, omogućilo da bude funkcionalna. Čudo se, ponovo, dogodilo.

Jovan je ponovo rešio da potraži način da pomogne i inicijativi Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, da se nekako skupe sredstva za igradnju dečjeg onkološkog odeljenja u Nišu.

Danas je tim povodom održana pres konferencija u prostorijama Wurst Platz Bara (nekadašnji Sport Caffe) gde je predstavljena nova akcija – veliki humanitarni meč fudbalskih zvezda pod imenom Asovi za decu, u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije i Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, a uz veliku pomoć FK Partizan i komunikacijsku podršku inicijative Crazy Enough To Change The World.

Koncept i cilj humanitarne utakmice predstavio je idejni tvorac akcije ,,Asovi za decu” Jovan Simić, a prisutni su bili i fudbaler i bivši igrač CZ i Real Madrida i reprezentacije Jugoslavije, Perica Ognjenovićsportski direktor FK Partizan, Ivica Iliev, kao i predstavnici NURDOR-a i EXIT Fondacije.

asovi_2

Na konferenciji su predstavljeni timovi, koje će sa klupa predvoditi naši proslavljeni treneri Bora Milutinović  i Radomir Antić, kao i sudije i brojne zvezde iz sveta fudbala koje su podržale održavanje ove utakmice, koja će biti odigrana 24. maja na stadionu Partizana, a kojim će slavni fudbaleri pomoći deci oboleloj od raka.

asovi_3

Tog dana, odnosno večeri (od 20 časova) za decu obolelu od raka na utakmici Asovi za decu igraće: Predrag Mijatović, Nikola Žigić, Milan Lane Jovanović, Ivica Kralj, Željko Brkić, Mladen Krstajić, Milan Biševac, Perica Ognjenović, Mateja Kežman, MIhajlo Pjanović, Leo Lerinc, Nenad Lalatović, Ivan Tomić, Gordan Petrić, Bojan Đorđić, Saša Ilić i mnogi, mnogi drugi.

Kako da pomognete?

Cene ulaznica biće: južna i severna tribina po 300 dinara, istočna i zapadna po 500 dinara. Možete svakog dana (trena) da pošaljete SMS na broj 1150 ili da uplatite novac na račune Udruženja NURDOR (koje možete pronaći na sajtu www.nurdor.org)

asovi_4

Foto: Nenad Negovanović

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan