Pioniri Partizana na turniru u Abu Dabiju

abudabi_6

FK Partizan, koji ima jednu od najboljih fudbalskih škola u Evopi, dobio je poziv i učestvovao prvi sa ovih prostora na Međunarodnom turniru Zayed international football Cup U-15 od 17. do 25. marta u Abu Dabiju.

Organizator turnira koji se održava od 1993. godine je All Wahda sports club. Sve utakmice su se odigravale na stadionu AL NAHAYAN i na terenima akademije Al Wahda. Pored pionira Partizana, učestvovale su i ekipe: AL Wahda, Banuyas i Al Jazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Zamalek iz Egipta, kao i ekipa Hilal iz Saudijske Arabije. Na ovom prestižnom turniru, koji je odlično organizovan, do sada su učestvovali mnogi svetski klubovi, kao: Inter, Milan, Lacio, Ajax, Feyenoord, PSG, Monaco Nant, Lens, Porto, Espanyol, Atletico Madrid, Bayern Leverkusen, Liverpool, Leeds United, Bolton, Sao Paolo, Fluminense, Botafogo, Boca Juniors, kao i nacionalne selekcije Mađarske, UAE, Sudana, Maroka, Omana, Katara.

abudabi_5

Pionirska selekcija Partizana godišta 2001. nastupala je u sastavu: Novaković Martin, Tejić Ivan, Mikić Luka, Balaž Bojan, Glišić Petar, Pavlović Strahinja, Kašiković Nemanja, Momčilović Miljan, Ćorković Ivan, Kašić Petar, Jakšić Bogdan, Arabašić Savo, Štulić Nikola, Lončar Goran, Stepanović Nikola, Pavlović Lazar, Stanojlović Slobodan, Đurković Ognjen.

abudabi_4

Trener im je Slađan Šćepović, a na turniru su osvojili je treće mesto iza pobednika Zamaleka i domaćina Al Wahde. Ekipa Partizana je odigrala pet utakmica: Partizan – Al Jazira (1:2) , Partizan – Al Hilal (3:0) , Partizan – Banuyas (4:1) , Partizan – Al Zamalek (3:0) , Partizan – Al Wahda (1:3) .

abudabi_1

Iako su osvojili 3. mesto, pioniri crno-belih su ostavila izvanredan utisak. Prema rečima domaćina i svih učesnika turnira, bila su najkvalitetnija ekipa i prikazali najlepše igre. Na svakoj utakmici je propušteno po 5-6 stopostotnih šansi, što ih je na kraju i koštalo prvog mesta. Crno-beli pioniri su imali u svom sastavu i  najboljeg golmana Nikolu Stepanovića, kao i najboljeg strelca turnira Bogdana Jaksića.

abudabi_2

Ekipu Partizana je posetio otpravnik poslova amabasade Srbije u UAE Miloš Perišić, kao i bivši igrači sa ovih prostora Skakić Goran, Topalović Đorđe i Janjanin Rajko.

abudabi_3

Ovaj turnir za mlade igrače Partizana predstavlja potpuno novo iskustvo, pošto se do sada nisu sretali sa ekipama iz arapskih zemalja. Turnir se odvijao u izuzetnoj multikulturalnoj atmosferi, a klinci Partizana su imali  mogućnost da posete brojne turističke atrakcije glavnog grada UAE, kao i Dubaija.

Na ovom turniru Partizan je uspostavio blisku saradnju sa domaćinom turnira, klubom Al Wahda, koji je pritom izrazio želju da sa svojim ekipama dođu na pripreme u Beograd i upozna se sa radom Omladinske škole Partizana.

Foto galerija i tekst – Slavko Bajović

abudabi_3
abudabi_4
abudabi_5
abudabi_6
abudabi_1
abudabi_2
abudabi_galerija_1
abudabi_galerija_2
abudabi_galerija_3
abudabi_galerija_4
abudabi_galerija_5
abudabi_galerija_6
abudabi_galerija_7
abudabi_galerija_8
abudabi_galerija_9
abudabi_galerija_10
abudabi_galerija_11
abudabi_galerija_12
abudabi_galerija_13
abudabi_galerija_14
abudabi_galerija_15
abudabi_galerija_16
abudabi_galerija_17
abudabi_galerija_18
abudabi_galerija_19
abudabi_galerija_20
abudabi_galerija_21
abudabi_galerija_22
abudabi_galerija_23
abudabi_galerija_24
abudabi_galerija_25
abudabi_galerija_26
abudabi_galerija_27
abudabi_galerija_28
abudabi_galerija_29
abudabi_galerija_30
abudabi_galerija_31
abudabi_galerija_32
abudabi_galerija_33
abudabi_galerija_34
abudabi_galerija_35
abudabi_galerija_36
abudabi_galerija_37
abudabi_galerija_38
Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan