Sazivanje vanredne Skupštine FK Partizan

pokrivalica_staklenivaljak

Nadzorni odbor Fudbalskog kluba Partizan je na sednici, održanoj 24. marta 2016. godine, razmatrao uslove za sazivanje vanredne Skupštine FK Partizan.

Dosledno tumačeći odredbe čl. 35. Statuta FK Partizan, Nadzorni odbor konstatuje da se, do ovoga dana, nije pojavio ni jedan zvaničan i obrazložen zahtev za sazivanje vanredne Skupštine Kluba.

Kako su, prema slovu Statuta, za sazivanje vanredne Skupštine FK Partizan aktivno legitimisani Upravni odbor (u ostavci), Generalni direktor, Nadzorni odbor i jedna trećina članova Skupštine, Nadzorni odbor konstatuje da je ovo telo u punom mandatu ovlašćeno da zakaže vanrednu Skupštinu FK Partizan.

Nadzorni odbor drži da je zakazivanje vanredne Skupštine odgovoran, pravno utemeljen, demokratski i častan čin koji će dati priliku ovom najvišem organu Kluba da izabere svoje rukovodstvo u narednom periodu.

Izbori su svetkovina demokratije i trijumf duha tolerancije i međusobnog uvažavanja čak i onda kada se misli i dela različito.

Pozivamo, sledstveno ovome, sve učesnike u predstojećem izbornom procesu da svojim delima pokažu odgovornost i privrženost crno-beloj porodici, čiji je Fudbalski klub Partizan neodvojivi deo.

Imajući u vidu svoja ovlašćenja i javno iznete stavove i najave u vezi sa situacijom u Klubu, u želji da okonča sve vrste spekulacija i izađe u susret svim zainteresovanim akterima, Nadzorni odbor FK Partizan doneo je jednoglasno odluku o sazivanju vanredne Skupštine FK Partizan za utorak, 12. april 2016. godine, u prostorijama SC “Partizan – Teleoptik” u 17.00 časova.

Dnevni red

Tom prilikom predlaže se sledeći

DNEVNI RED

1. Izbor Radnog predsedništva, Verifikacione komisije i overača zapisnika

2. Usvajanje zapisnika sa Skupštine FK Partizan, održane 19.07.2015.

3. Informacije o radu u FK Partizan između dve skupštine:

– Zoran Popović, Predsednik FK Partizan, u ostavci

– Ivan Ćurković, Predsednik Radne grupe FK Partizan

– Miloš Vazura, Generalni direktor FK Partizan

– dr Vladimir Vuletić, Predsednik Nadzornog odbora FK Partizan

4. Usvajanje ostavke Predsednika i članova Upravnog odbora FK Partizan

5. Izbor Predsednika FK Partizan

6. Izbor članova Upravnog odbora FK Partizan

7. Tekuća pitanja

Nadzorni odbor FK Partizan će do održavanja Skupštine Kluba biti u stalnom zasedanju kako bi omogućio ispunjenje svih neophodnih uslova za njeno nesmetano održavanje, čime će preuzeti ovlašćenja u njenoj pripremi i organizaciji.

Fudbalski klub “Partizan”

Nadzorni odbor FK “Partizan”

24. mart 2016. godine

B E O G R A D

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan