Komemoracija povodom smrti Slobodana Santrača

Komemoracija povodom smrti Slobodana Santrača u Skupštini grada
sani_1

Na komemoraciji kojoj su, osim porodice i rodbine, prisustvovali bivši reprezentativci,nekadašnji fudbaleri, mnogobrojni prijatelji, sportski radnici i navijači popularnog golgetera, od Slobodana Santrača su se biranim rečima oprostitili potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković i njegov dugogodišnji klupski drug iz OFK Beograda i reprezentacije, kasnije saradnik u stručnom štabu državnog tima, Ilija Petković.
,,Santrač je bio neponovljivi strelac i stručnjak retkog kova. Stručnost ga je i dovela u našu organizaciju u kojoj je ostvavio zapaženi trag. Radio je u vreme sankcija, pod teškim uslovima, ali je uspeo da naš državni tim odvede na Svetsko prvenstvo u Francusku 1998″, rekao je između ostalog Ćurković.
Petković je rekao da je Santračev klub OFK Beograd ostao bez jednog od poslednjih romantičara.
,,Sani je bio veliki profesionalac, koji je sve poslove i obaveze završavao s lakoćom. Bio je vodeći strelac u tri čuvene navale našeg kluba, koji je u njegovo vreme ostvarivao najbolje rezultate”, oprostio se Petković od svog dugododišnjeg prijatelja.
Slobodan Santrač će prvenstveno ostati upamćen kao nenadmašan golgeter, koji je u karijeri postigao preko 1.300 golova. Sa 218 postignutih pogodaka Santrač je najbolji strelac u istoriji jugoslovenskog i srpskog klupskog fudbala. Golgeterskim umećem i sposobnošću da na gotovo svakoj utakmici postigne gol, nadvisio je mnoga poznata imena sa ovih prostora i bio jedan od najefikasnijih napadača u istoriji svetskog fudbala.
Pokojni Santrač je imao uspešnu, plodnu i dugotrajnu igračku karijeru. Posle prestanka sa aktivnim igranjem posvetio se, prvo, radu s najmlađim uzrastom, da bi krunu karijere dostigao kao selektor fudbalske reprezentacije SR Jugoslavije, koju je odveo na Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine. U selektorskom radu postigao je izuzetne rezultate i svrstao se u red najistaknutijih i najuspešnijih saveznih kapitena, koji su predvodili državnu selekciju u raznim periodima razvoja našeg i jugoslovenskog fudbala.
Slobodan Santrač sahranjen je na Topčiderskom groblju. Poslednji oproštaj od bivšeg selektora, u ime generacije koja je pod vođstvom Santrača igrala na SP u Francuskoj 1998. godine, imao je nekadašnji kapiten nacionalnog tima Savo Milošević, inače, potpredsednik FSS.

www.fss.rs

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan