Ubedljiva pobeda Partizana na Zlatiboru

PDF_ikonica

 

 

 

Ubedljiva pobeda Partizana na Zlatiboru

Uvodni sedmodnevni krug priprema za nastupajuću sezonu, odrađen na Tari, fudbaleri Partizana završili su večeras prijateljskom utakmicom na Zlatiboru protiv istomenog zonaša. U vremenskim uslovima koji su više priličili poznoj jeseni nego letu, šampion Srbije pobedio je 4:0 golovima Kojića (26), Ninkovića (36), Golubovića (50) i Marinkovića (58).

 

Kao i pre tri dana u Bajinoj Bašti protiv Sloge (3:0), kada je u oba poluvremena izveo potpuno različite postave, tako je i večeras trener Zoran Milinković na teren najpre poslao ekipu sastavljenu od manje – više iskusnijih igrača, da bi u nastavku šansu dao mlađariji koju su za ovu priliku „pojačali“ Lukač, Ostojić, Luka i Marinković.

 

Ni danas, kao ni u Bajinoj Bašti, u crno-belom dresu nije debitovao Bugarin Valerij Božinov, a 20-godišnji Marko Golubović koji se protiv Sloge upisao u strelce učionio je to i ovog puta prelepim golom početkom drugog poluvremena. Od trojice Partizanovih reprezentativaca koji su se zbog produženog odmora ekipi priključili u subotu, Grbić i Bandalovski su odirgali po poluvreme, dok je Živko Živković utakmicu posmatrao sa strane.

 

Meč na stadionu „Švajcarija“, po kišovitom vremenu na prohladnih zlatiborskih desetak u plusu, pratilo je nekoliko stotina gledalaca.

 

– Žao mi je što nas je pratilo hladno i kišovito vreme, u suprtonom večeras bi ovde sigurno bilo više ljudi. Nosimo povoljne utiske danas sa „Švajcarije“, kako iz prvog tako i drugog poluvremena, bilo je dobrih stvari iako treba imati u vidu da radimo tek deset dana, – rezimirao je utakmicu trener Partizana Zoran Milinković.

 

Na opasku da je Marko Golubović i u Bajinoj Bašti i na Zlatiboru postigao gol, strateg crno-belih je kazao:

 

– Puno je tu dečaka iz naše škole, dobro rade i polako se nameću –

 

Po Petru Grbiću Partizan je protiv Zlatibora odigrao korektnu utakmicu.

– Najvažnije je da posle prvog ciklusa priprema niko nije povređen. Na Tari smo radili na sticanju kondicije, sledi drugi deo priprema gde će uz trčanje sve više biti lopte, – kaže crnogorski reprezentativac.

 

Umesto popularnog Gavrana, koji je, kako rekoše u ekspediciji crno-belih, danas nešto ranije krenuo za Beograd, u ulozi ekonoma Partizana večeras se pojavio 15-godišnji Svetozar Matović, verni navijač iz Priboja, koji se odrekao letovanja na moru da bi sedam dana bio na Tari uz svoje ljubimce. Svetozar je, zbog ljubavi prema klubu, iz milošte zadužio nadimak Stanoje, po junaku filma „Montevideo, Bog te video“.

 

Večerašnju reviju pratio je bivši as Partizana Damir Čakar koji je za ovu priliku stigao na Zlatibor iz rodnih Pljevalja. Odmah po završetku utakmice krenuo je nazad za Crnu Goru.

 

Posle utakmice na Zlatiboru autobus sa igračima, stručnim štabom i logistikom Partizana krenuo je za Beograd. Sutra i prekosutra fudbaleri će imati „voljno“, prvi naredni trening je u subotu, dok je dan kasnije na programu test protiv ruske Mordovije u Staroj Pazovi. U ponedeljak se kreće na Pohorje, na drugi krug priprema.

 

ZLATIBOR: Filipović, Todorović, Ristanović, Kostadinović, Đorđević, Stanić, Hamzić, Lazović, Luković, Mudrinić, MilosavljevićIgrali su još: Jovanović, Jezdimirović, Mihailović, Avdić, Ilić, Ječmenica, Udovičić, Savić, Vilaret i Vujović. 

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Balažic, Bandalovski, Fabrisio, Jevtović, Babović, Ilić, Ninković, Grbić, Kojić
Igrali su još: Lukač, Grbović, Ostojić, Bošnjak, Bogosavac, Čermelj, Glavčić, Lukić, Marinković, Luka, Golubović

 

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan