Fudbalska fabrika „Zemunelo“

tim_fotka_780

Čak 17 od ukupno 28 profesionalnih igrača crno-belih čine „Partizanova deca“

Partizan već decenijama važi kao fudbalski klub sa jednom od najkvalitetnijih i najuspešnijih  omladinskih škola u Evropi. Svi koji prate fudbal znaju za brojna,  poznata evropska igračka imena koja su ili nastupala, ili i dan danas nastupaju za renomirane evropske klubove, a potiču iz Partizanove omladinske škole i u našem klubu su sebi stvarali osnov za građenje kasnijih velikih igračkih karijera.

I pored velikog „odliva“ sopstvenih mladih igrača, koji nažalost, zbog već dobro poznatih razloga, nisu seniorski dres Partizana nosili onoliko koliko bi to navijači crno-belih želeli, „fudbalska fabrika u Zemunelu“ ostaje ključan „produktivni faktor“ kada je u pitanju aktuelni profesionalni pogon crno-belih. Naime, igrački pogon Partizana u prolećnom delu sezone 2014/15 (koja se polako bliži svom kraju i u kojoj fudbaleri našeg kluba imaju priliku da osvoje novu „duplu krunu“) čini sledećih 28 fudbalera (3 golmana, 10 odbrambenih igrača, 13 veznih igrača i 2 napadača):

Seniorski igrački kadar FK Partizan (prolećni deo sezone 2014/15)

Čak 17 igrača sa ovog spiska (preko 60% igračkog kadra) predstavljaju „Partizanovu decu“, ako je kriterijum za to da je igrač nastupao za mlađe kategorije FK Partizan u periodu od najmanje 2 godine. To su sledeći fudbaleri:

GOLMAN (1): Ž. Živković

ODBRANA (5): Petrović, Ćirković, Bogosavac, Stevanović, Ostojić

VEZNI RED (10): Brašanac, Babović, Ninković, A. Živković, Drinčić, Lukić, Marković, S. Ilić, Marinković, Pantić

NAPAD (1): Šaponjić

Kao što vidite, na ovom spisku nisu samo oni najmlađi, oni koji tek treba da grade svoje seniorske karijere, već i oni koji su u zrelim igračkim godinama, koji su u Partizanu postajali igrači, gradili potom svoje karijere i mimo Partizana (ređe u zemlji, češće u inostranstvu), da bi sada ponovo branili crno-bele boje. I jednih i drugih biće i ubuduće u Partizanu, u to nema ni najmanje sumnje.

 

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan