Žal za pobedom, ali sada sve misli usmeravamo na Jagodinu

tmt_derbi148_25.4.2015_01_18822

I bi derbi…

Post festum analize oba stručna štaba poslužiće im da pronađu momente u kojima su bili na nivou, a i one u kojima su bili inferiorni. Struka Partizana, to uopšte nije sporno, sinoć je dobila taktičku bitku i to još pre početka utakmice. Milinković je postavio igru tako da su se crno-beli opredelili za ofanzivu i visoki presing od prvog minuta sa namerom da sateraju protivnika  na svoju polovinu i time omoguće sebi postizanje gola, što bi širom otvorilo vrata pobedi, koja je bila jedina misao u glavi struke crno-belih. Neznalački su pojedinci komentarisali posle utakmice da je Partizan bio zadovoljan bodom, pa je shodno tome i postavio igru.

– Smatram da smo bili mnogo bolji i više uradili na samom meču od protivnika i da smo mi ti koji možemo da žalimo  što nismo osvojili sva 3 boda. Dogovor pre utakmice je bio da se ide isključivo na pobedu, a to su oni koji poznaju fudbal mogli videti po našem opredeljenju i postavci igre. Momci su dali sve od sebe, izgarali na terenu svih 90 minuta i samo puka sreća nas je onemogućila da postignemo gol i odemo potpuno zadovoljni sa komšijskog stadiona. Mi smo od prvog minuta nametnuli naš stil igre i iako je značaj utakmice bio veliki, nismo odstupali od toga nijedne sekunde tokom svih 90 minuta. Pokazalo se da smo bili u pravu, jer su iz tog konstantnog pritiska i proistekle neke velike šanse – Babovića, Balažica, Živkovića, Brašanaca…Sve su to bile akcije koje su dosta toga u začetku obećavale, ali nas fortuna nije pogledala da postignemo gol i otvorimo utakmicu kako nama odgovara. Ipak, na kraju nosimo povoljan utisak sa meča, iako nismo ostvarili prevashodni cilj, a to je osvajanje 3 boda.

tmt_derbi148_25.4.2015_01_18794

Koliko vas je kašnjenje početka meča i neredi na stadionu onemogućilo da u prvi mah onako maksimalno zagrejani i koncentrisani još jače krenete kako ste i planirali?

– Ja sam i sinoć posle meča istakao da su se akteri meča na terenu, kako igrači tako i stručni štabovi, obostrano ponašali vrlo korektno, ali sve te scene pre meča su po prirodi stvari napravile veliku tenziju. Samo odlaganje početka meča za 45 minuta nije nam išlo u prilog. Dugo je sve trajalo, čak je postojala i mogućnost da se meč i ne odigra, što je veoma loše za fudbal, a igrači su živa bića i ljudski su reagovali čekajući početak, što se uvek psihološki loše odrazi na njihov pristup igri i koncentraciju na terenu. Nekako smo uspeli da sve to prevaziđemo i koliko-toliko krenuli u meč kao što smo i planirali, ali mi, kad smo već kod toga, nije jasna ta ostrašćenost i mržnja, koje nema veze sa sportom i momcima na terenu, koji su se korektno borili za boje svojih klubova.

Javnost i pojedini stručnjaci su posle derbija izneli svoje ocene da je derbi bio jedna velika nula?

– Takva kvalifikacija ne može da se prilepi za Partizan. Mi smo pokazali hrabrost i karakter, igrali kao da smo na svom terenu, probali da kroz pas ostvarimo svoju igru i uspeli u tome da se nametnemo u velikom delu meča. Partizan, rekao sam to već nekoliko puta, ima svoju igru i istrajaće na njoj bez obzira na protivnika koji stoji naspram nas i njegovog pristupa meču, pa makar se on zvao i Čelzi.

tmt_derbi148_25.4.2015_01_18834

Derbi je iza vas i bez obzira na činjenicu da niste u potpunosti zadovoljni rezultatom, ostali ste na istoj distanci od rivala. Slede vam već ove nedelje još dve izuzetno teške utakmice, najpre Jagodina u sredu i potom Vojvodina u subotu na Karađorđu. Kako zadržati takmičarski naboj, posebno ako se ima u vidu emotivna i fizička ispražnjenost posle meča kao što je derbi, a i inače se zna  da su najteži mečevi pre i posle derbija?

– Prva misao danas nam je bila da se tim regeneriše i oporavi, a odmah zatim sve misli i koncentraciju usmerimo na sredu i dolazak Jagodine na naš stadion. I pre derbija smo znali da nas, bez obzira na rezultat u tom meču, očekuje još 6 teških utakmica, a prva od njih je već u sredu. Derbi smo već zaboravili, pred nama i igračima je da se stoprocentno usmerimo i odradimo pripremu za meč sa Jagodinom kao da je derbi u pitanju. Svi koji rade u fudbalu znaju da je to veoma zahtevan posao i moraćemo da budemo maksimalno odgovorni i koncentisani, da i u sredu nastavimo kontinuitet igara u kojima smo u proteklom periodu dostigli zavidan nivo forme. Moj princip je Partizan mora kroz prepoznatljivu igru da osvaja bodove, a to možemo ostvariti samo na taj način što ćemo imati ozbiljan i odgovoran pristup svakom treningu i meču, bez obzira na snagu i kvalitet protivnika. Raspored nismo mogli da biramo, nije nam prijatno da igramo 3 veoma teška meča za 7 dana, ali u fudbalu se već odavno zna – svaki sledeći protivnik je najteži i zato idemo utakmicu po utakmicu.

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan