Nikoliću tromesečna zabrana vođenja tima

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici koja je održana danas, 24. decembra 2014. godine, a kojom je predsedavao predsednik Žarko Stevanović, odlučivala je po pitanju incidenata viđenih na utakmici 14. kola Jelen Super lige između Novog Pazara i Partizana (1:1), odigrane 30. novembra 2014. godine u Novom Pazaru.

Na osnovu prikupljene detaljne dokumentacije, donesene su sledeće odluke:

– FK Novi Pazar se kažnjava sa odigravanjem tri prvenstvene ili kup utakmice kao domaćin bez prisustva publike i klub je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.000.000 dinara, a zbog slabe organizacije utakmice protiv Partizana.

– Trener FK Partizan Marko Nikolić je zbog nesportskog ponašanja na utakmici protiv Novog Pazara kažnjen zabranom vođenja seniorskog tima FK Partizan u periodu od tri meseca na svim javnim utakmicama, a u skladu sa članom 12 Disciplinskog pravilnika FSS, i novčanom kaznom od 300.000 dinara.

U obrazloženju donesenih odluka predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović je izjavio:

–  U slučaju Novog Pazara reč je o novom u nizu prekršaja i izrečena disciplinska mera je kumulativna za sve prethodne. Podsećam, Novopazarci su bili kažnjeni sa dve utakmice igranja kod kuće sa zatvorenom Tribinom Sever, izricane su im uslovne disciplinske mere, druge različite kazne, uključujući i novčane, tako da smo sve to uzeli u obzir prilikom izricanja današnje odluke. Na meču protiv Partizana ustanovljena je slaba organizacija susreta, nedolično ponašanje navijača domaćeg kluba i ubacivanje raznih sredstava u teren, od kojih je jedna petarda pogodila u glavu trenera Partizana Nikolića. S druge strane, Marko Nikolić, trener Partizana, je takođe u tekućem delu šampionata često ponavljao prekršaje i zbog toga je kažnjavan. Poslednja uslovna kazna mu je upravo istekla, pa je o njemu odlučivano kao prema nekome ko je ponavljao greške. Kazna treneru Nikoliću počinje da teče od momenta izricanja mere suspenzije, znači od 11. decembra 2014. godine.

Nikolić neće moći da vodi Partizan u prve tri utakmice prolećnog dela prvenstva – protiv Voždovca i Radničkog iz Niša kod kuće i Donjeg Srema u gostima.

Other:

Partizan.rs je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) i vlasnik prava na licencne sadržaje koje na portalu prenosi.Ukoliko posetilac neovlašćeno i u svrhe koje nisu lične, koristi i u drugim medijima prenosi bilo koji deo sadržaja sa portala bez pisane saglasnosti vlasnika, smatraće se da vrši povredu autorskih prava www.partizan.rs.U slučaju povrede autorskih prava, www.partizan.rs u skladu sa Zakonom, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete.


Zvanični sajt Fudbalskog kluba Partizan